Tribuna
PNL
LOLELE DIN AGNITA SE PREGĂTESC SĂ FUGĂ
I. BÂRSAN
3353 vizualizari
LOLELE DIN AGNITA SE PREGĂTESC SĂ FUGĂ

De câteva zile în oraşul Agnita, la amurg,  se aud pocnete de bici, mai puternice ori mai anemice, în funcţie de îndemânarea celor care le folosesc şi care duminică 26 ianuarie îşi vor demonstra talentul îmbrăcaţi în costume de lolă, agitând talăngile şi servindu-i pe spectatori cu tradiţionalele gogoşi.

Până atunci unii se antrenează, alţii învaţă să pocnească dar toţi se bucură de reîntâlnire şi se cinstesc cu câte un pahar în jurul unui foc.

În anul acesta vor îmbrăca costumele  şi vor fugi 253 de lole organizate în zece grupuri denumite după semnul ce-l poartă pe mască: Aşii, Dracii, Fluturele, Floarea soarelui, Inima, Mocăniţa, Tăbăcarii, Trifoiul, Turnu şi Urşii.

Parada va porni, ca de obicei, de la IMIX, la ora 10, şi se va opri la Dacia, la Primărie şi la Fipa, unde reprezentanţii breslelor vor prezenta dansurile specifice acestora.

După terminarea paradei va începe fuga propriu-zisă  a lolelor, fiecare grup trecând pe la casele membrilor săi pentru a le cinsti şi face urările cuvenite. Seara va urma cel mai plăcut eveniment, Balul Lolelor.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia