Tribuna
SEVIS
Locurile pentru vaccinarea în municipiul Sibiu s-au epuizat. Mai sunt locuri la Avrig și Agnita
Laura BUCIU
1803 vizualizari
Locurile pentru vaccinarea în municipiul Sibiu s-au epuizat. Mai sunt locuri la Avrig și Agnita
© Răzvan NEGRU

Locurile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în municipiul Sibiu s-au epuizat. Cei care vor să se vaccineze își mai pot face programare la Avrig sau la Agnita.

Situația de la Sibiu este oarecum atipică, pentru că deși la Redal Expo sunt disponibile 20 de puncte de vaccinare, luni funcționau doar două. Astfel, în oraș se pot vaccina, într-o zi, aproximativ 100 de persoane în cele 10 ore în care funcționează punctul de vaccinare.

 

Platforma a picat, dar vaccinarea a decurs bine în prima zi

 

Deși platforma ROVaccinare a picat încă de la primele ore ale dimineții de luni, echipa care a administrat serul, la Redal Expo a reușit să recupereze timpul și, în cele din urmă a putut prelua persoanele care au venit la vaccin chiar cu un ușor avans.

„Am stat mult în casă, de teama virusului și imediat ce am auzit că mă pot vaccina m-am programat. De fapt m-a programat medicul de familie, că am mai multe boli”, a spus Paraschiva S., o femeie care a venit la vaccinare încă de la primele ore ale dimineții.

Oamenii care au venit să facă prima doză au spus că sunt încrezători că la un moment dat vom reveni la normal, după ce mulți dintre noi ne vom vaccina.

 

Aproape toți cei care au venit la vaccinare sunt persoane în vârstă

 

Nouă din 10 sibieni care au mers încă din prima zi să se vaccineze împotriva COVID-19 la Centrul Redal Expo sunt persoane în vârstă, care au și mai multe comorbidități, spun cei care se ocupă de vaccinarea de la Sibiu.

La Redal Expo, în mod normal ar trebui să funcționeze patru centre, cu 20 de puncte de vaccinare, însă până la acest moment nu funcționează decât două puncte de vaccinare, pentru că nu este suficient ser.

 

Cum se poate ajunge la Redal Expo

 

Pentru cei care nu au autoturism și nu știu cum se poate ajunge la Redal Expo, aducem la cunoștință că centrul expozițional se află pe strada Sebastian Bach, în zona Balanța. Autobuzele Tursib îi pot prelua pe sibieni din zona centrală, de la Teatrul Național „Radu Stanca” (autobuzul 10) sau din zona Vasile Aaron ori Valea Aurie (autobuzul 14). De la fosta Balanța, unde îi lasă autobuzul, strada unde funcționează Centrul expozițional este prima pe partea stângă.

comentarii
3 comentarii

Normal ca sau epuizat. Sibiul cu 180000 locuitori are un centru de vaccinare ca si Avrigul.
Sorin
19.01.2021 10:36
primaria de kkt ce poti sa ceri?
19.01.2021 12:30
O adevarata bătaie de joc.Genialul strateg Gheorghiță a lipit pensionarii și bolnavii cronici de Armata,Politie si Justiție cu începere de vineri (15 ianuarie) după-amiaza când nu mai găseai picior de medic de familie la cabinet. Oare cine urma sa câștige cursa pentru înscrierea și programarea la vaccin.O campanie nationala serioasa de vaccinare ar fi trebuit sa se desfășoare în ai multe unități medicale nu doar la sala de nunti și la Spitalul Militar unde este foarte greu de știut cine va avea prioritate dintre participanții de mai sus.
19.01.2021 13:13
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia