Tribuna
PNL
Locurile în căminele studențești ale ULBS, mai scumpe începând din toamnă
Andra MARINESCU
1855 vizualizari
Locurile în căminele studențești ale ULBS, mai scumpe începând din toamnă
Aproximativ 2.000 de studenți spun, anual, "acasă" unui cămin al Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, unde împart o cameră cu unul sau trei colegi. Începând din toamnă, un loc în căminele studențești ULBS se scumpește, cel mai ieftin fiind la Căminul nr. 5 Energetic, respectiv 185 lei pentru un student cu loc bugetat.

Cele mai căutate cămine studențești sunt, de regulă, cele centrale, și anume Căminele 1, 2 și 3. Anul acesta, un loc în Căminul nr. 1 pentru un student la buget este 215 lei, cu 15 lei mai scump față de anul universitar trecut. Aici, copiii cadrelor didactice vor plăti 115 lei, iar studenții care vor fi la taxă vor trebui să achite 275 de lei. Studenții cu loc subvenționat de stat vor achita, dacă vor dori să locuiască la mansardă, într-o cameră cu două paturi, 315 lei, iar cei care sunt la taxă, în aceeași cameră, vor trebui să scoată din buzunar 350 de lei.
În Căminul nr. 2, un loc costă 235 lei pentru un student la buget, respectiv 295 de lei pentru un student la taxă. La mansardă, unde camerele sunt cu două paturi, un loc costă 315 lei, respectiv 350 lei pentru studenții la taxă.
Unul dintre cele mai râvnite cămine este Căminul nr. 3, o clădire considerată a avea condiții hoteliere. Studenții care vor să stea singuri în cameră vor achita 570 de lei, dacă sunt pe un loc bugetat, sau 630 de lei dacă sunt la taxă. Un loc într-o cameră cu două paturi este între 320 - 350 lei. Studenții din diaspora vor achita aici 515 lei. 

Căminul 5, cea mai ieftină cazare pentru un student la buget

Cel mai ieftin loc într-un cămin studențesc al ULBS este la Căminul nr. 5. Un student la buget va achita aici 185 de lei, iar unul la taxă 255 lei. În Căminul nr. 7, un loc este 195 lei, respectiv 255 lei. 
Copiii cadrelor didactice, studenții străini bursieri ai statului român și orfanii vor putea găsi aici cele mai mici prețuri la cazare, respectiv 95 de lei în Căminul 7 sau 85 lei în Căminul 5. 
În Căminul nr. 4 din Vasile Aaron, un student va plăti 225 de lei sau 285 lei, în funcție de locul la buget sau taxă.
Cei care vor sta în Căminul Facultății de Teologie vor plăti 210 lei pentru un loc într-o cameră cu două paturi, 200 de lei într-una cu trei sau 185 lei într-o cameră cu patru paturi, dacă vor fi studenți la buget. Cei care plătesc taxă vor achita pentru un loc în Căminul Facultății de Teologie între 245 - 260 lei, în funcție de numărul de paturi din cameră.
La Căminul de Teologie Protestantă, studenții vor plăti în acest an tot cu 15 lei mai mult față de anul trecut, respectiv 235 lei pentru un loc la buget sau 300 de lei pentru un loc dacă sunt la taxă. 
Un alt cămin al ULBS este "Academica", unde locuiesc îndeosebi rezidenți, doctoranzi și cadre didactice, cu familii. Aici sunt disponibile garsoniere și apartamente, costurile fiind între 660 - 720 lei.

comentarii
2 comentarii

discriminare
kinderii de profi,aia din moldova etc reducere 50% DE CE/
STUDENTII DE LA TARA CU PARINTI NON PROFESORI DE CE FARA DISCOUNT?
LEGI DE CACAO
ardeo
07.08.2019 16:56
din acelasi motiv pentru care tu primesti bani de la stat si noi, restul platim:
psd partidul infractorilor care pentru unii e muma (cu ajutoare si pensii speciale de zeci de mii de lei) iar pentru altii (oamenii normali care muncesc cinstit) ciuma !
@ardeo
09.08.2019 09:37
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia