Tribuna
PNL
Locurile în ATI, la Spitalul Județean de Urgență Sibiu, epuizate. Medicii au trimis pacienți cu COVID-19 în Argeș, iar acum așteaptă ventilatoare noi
Laura BUCIU
2390 vizualizari
Locurile în ATI, la Spitalul Județean de Urgență Sibiu, epuizate. Medicii au trimis pacienți cu COVID-19 în Argeș, iar acum așteaptă ventilatoare noi

Locurile la Terapie Intensivă la Spitalul Județean de Urgență Sibiu s-au epuizat, iar în ultimele zile au fost transferați pacienți cu COVID-19, în stare gravă, în județul Argeș. Șase ventilatoare pentru ATI vor ajunge la spitalul din Sibiu, pentru a le suplimenta pe cele existente.

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat, miercuri, că este îngrijorată de creșterea numărului de pacienți în stare gravă cu COVID-19, mai ales că deja au fost transferați bolnavi la alte spitale din țară, în condițiile în care numărul de paturi în ATI, la Sibiu, s-au epuizat.

„Situația este îngrijorătoare, dar nu numai la Sibiu, ci și în întreaga Românie, și în întreaga lume. La ATI, din păcate, sunt toate locurile ocupate. Până în urmă cu trei săptămâni am fost noi în măsură să ajutăm alte județe să aducă pacienți la ATI.  Din păcate, săptămâna trecută, am fost nevoiți noi să transferăm cinci pacienți la în județul Argeș”, a spus Cîmpean.

Daniela Cîmpean a spus că a primit sprijinul Ministerului Sănătății, care a trimis la Sibiu șase ventilatoare pentru dotarea paturilor de ATI, destinate în special pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Acestea vor ajunge la Sibiu, joi, iar peste două săptămâni vor fi funcționale.

„În maxim două săptămâni aceste sisteme de ventilație vor fi complete, personalul va fi instruit și vom mări capacitatea cu încă șase paturi. Ne îngrijorează pe toți situația, de aceea apelul meu către sibieni a fost încă o dată să ne protejăm și să nu ajungem în sistemul sanitar pentru a-l colmata”, a mai spus Cîmpean.

Cele șase ventilatoare merg tot în ATI-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență, unde există 12 paturi destinate pacienților infectați cu SARS-CoV-2 în stare gravă.

 

comentarii
6 comentarii

sa traiasca cap de porc tatar de la sanatate-totul e ok
alaturi de pdliszele pnliste coldea cimpan si fodor
bataie de joc pe impozitele noastre
21.10.2020 16:37
Acuma are de munca SanMedo,respectiv salvarile private,doar ii plateste Casa de Sanatate.
gogu
21.10.2020 17:02
Cand 90% din fondurile ministerului se duc.pe salarii, normal, cum sa avem aparatura, cum sa avem personal calificat! Valabil pt toata tara, o tara condusa de mafioti, statul mafiot roman!!!
Un stat esuat, un stat falimentar!!!
21.10.2020 18:37
nu sunt in stare sa puna un cort omenesc la triaj si voi vreti ATI racheta intergalactica! umflati cu salarii si aceeasi mentalitate
22.10.2020 09:10
Locurile dintr-un spital nu pot fi epuizate , ci cel mult ocupate. Proasto!
Un cititor
22.10.2020 10:45
pai cine e sefii
turcan cimpan coldea mit fodor
jigodii pe banii nostrii
22.10.2020 14:22
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia