FITS 2022
Tribuna
Locuri de muncă ȋn Germania, oferite de EURES
Locuri de muncă ȋn Germania, oferite de EURES

Agenția Federală de Muncă din Germania oferă prin intermediul EURES România, 250 de locuri de muncă ȋn industria de prelucrare a cărnii (tăietor carne și lucrător ȋn producție), ȋn regiunea Renania de Nord – Westfalia.

Potrivit reprezentanților AJOFM Sibiu, activitatea presupune sacrificarea de la drive-in la depozitul frigorific; dezosarea și tranșarea cărnii ȋn funcție de cerințele clientului; ambalarea bucăților de carne de calitate superioară; ajutor ȋn producția de alimente din carne de porc; preluarea, ambalarea produselor și alte activități de producție și depozitare.

Pentru ocuparea acestor posturi vacante constituie avantaj, dar nu sunt obligatorii, calificarea profesională ȋn domeniu, ȋn special ca măcelar, experiența profesională, permisul de conducere categoria B și automobil personal, precum şi cunoştinţele de limbă germană. De asemenea este necesară rezistența fizică, toleranța la frig și umiditate, dar și disponibilitatea de a lucra ȋn schimburi (inclusiv ȋn ture de noapte).

Pentru persoanele necalificate, salariul oferit este de 9,75  - 10 euro brut/oră, la care se adaugă alte beneficii, ȋn funcție de postul ocupat, calificare și experiența profesională. Ȋn perioada următoare va intra ȋn vigoare un contract colectiv de muncă ȋn domeniul industriei de prelucrare a cărnii, iar salariul va fi de 10,80 euro brut/oră.

Persoanele care au calificare profesională ȋn domeniu vor negocia salariul cu angajatorul. 

Angajatorii oferă sprijin intern ȋn vederea integrării, prin punerea la dispoziție a unei persoane de contact care vorbește limba română; acordă asistență ȋn ceea ce privește formalitățile de ȋnregistrare la autorități, deschiderea unui cont bancar, transportul public, ȋn timpul formării si instruirii ȋn procedurile de operare, oferă haine/echipament de lucru. Se asigură cazare ȋn apartamente mobilate (1-2 persoane/cameră) contra cost (210-230 euro/lună), cu totul inclus.

Se asigură măsuri de protecție ȋmpotriva coronavirusului: ofertă de vaccinare, testări gratuite ȋn mod regulat, plata continuă a salariilor, precum și ȋngrijire ȋn caz de carantină (pachete cu alimente, cazare separată, tratament medical).

Alte detalii cu privire la ofertele de muncă se găsesc pe site-ul EURES național www.anofm.ro/eures.

Persoanele cu domiciliul ȋn județul Sibiu, interesate de aceste oferte de muncă, se pot adresa consilierului EURES din cadrul A.J.O.F.M Sibiu, strada Morilor, nr. 51 A telefon 0269 210882/119 adresă de e-mail corina.suciu.sb@anofm.gov.ro, pentru a fi ȋnregistrate ȋn baza de date și pentru a completa formularele corespunzătoare procesului de mediere. Selecția candidaților va fi realizată ȋn totalitate de angajatorul german.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

LINIA VERDE

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat de presa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA