Tribuna
Locuitorii din Cartierul Arhitecților au pus la cale proiectele legate de trafic cu Primăria Șelimbăr
Andra MARINESCU
3268 vizualizari
Locuitorii din Cartierul Arhitecților au pus la cale proiectele legate de trafic cu Primăria Șelimbăr
© Arhiva TRIBUNA
Locuitorii din Cartierul Arhitecților s-au întâlnit, recent, cu primarul Șelimbărului, Marius Grecu, punând la cale viitoarele proiecte ce le vizează zona și care pot fi realizate pe terenurile comunei Șelimbăr.

Astfel, potrivit lui Marius Grecu, primarul comunei, în următoarele luni Primăria Șelimbăr va pietrui drumul de exploatare ce leagă strada Nicolae Ghica-Budești din Cartierul Arhitecților de zona Troiței (se estimează lunile martie/ aprilie), arată Asociația pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților.

"În acest moment nu este posibilă/ utilă asfaltarea acestuia, pentru că acest drum de exploatare are o lățime de doar patru metri, neputând fi utilizat pentru două sensuri de circulație. Drumul va fi destinat doar traficului ușor, aspect care va fi monitorizat de către Poliția Locală Șelimbăr. Prin pietruirea lui se oferă posibilitatea folosirii pentru două sensuri de mers. Având în vedere că un nou PUG al comunei Șelimbăr se află în lucru, după finalizarea acestuia și preluarea terenurilor necesare este posibilă amenajarea unei artere de circulație de capacitate mai mare, care să ducă din dreptul Străzii Nicolae Ghica Budești, via Troiță până la DN1 (zona Trakia). Este greu de estimat un termen pentru această investiție, opinăm că nu va fi realizată mai devreme de 3-4 ani", explică reprezentanții ADCA.
Realizarea unei legături rutiere prin zona Dedeman (Liviu Ciulei – Doamna Stanca) nu este posibilă în viitorul apropiat din cauza, arată ADCA, problemelor cu terenurile din zonă. 
"Asociația pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților a propus o a treia variantă de legătură rutieră, ciclistă și pietonală cu interes pentru trei părți: Șelimbăr, Sibiu și indirect pentru Cisnădie. Această legătură rutieră ar uni strada prelungirea Străzii Doamna Stanca din Șelimbăr de zona Străzii Aleea Seviș din Sibiu, în apropierea fostului magazin Interex, actual Supeco. Locuitorii zonei administrativ-teritorial aparținând de Șelimbăr din Cartierul Arhitecților vor putea beneficia în primul rând de această variantă, fiind cei mai apropiați. Domnul primar Marius Grecu a confirmat că această variantă este deja avută în vedere de administrația din Șelimbăr și va fi inclusă în noul PUG, urmând ca de la o dată ulterioară aprobării PUG-ului să fie posibile discuții privind implementarea lui. Nu există un termen concret de implementare a acestei legături", spune ADCA.
Potrivit locuitorilor din Cartierul Arhitecților care au participat la discuția cu primarul Șelimbărului, edilul a menționat că administrația locală va avea în vedere, la granița cu Cisnădia, respectiv la strada Petre Antonescu, să fie preluat un teren pentru a putea crea și acolo un drum mai lat.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia