Tribuna
PNL
Locuinţe mai ieftine
Laura BUCIU
2085 vizualizari
Locuinţe mai ieftine
*În timp ce preţurile la vânzare scad, chiriile cresc * Cele mai mari scăderi de preţuri s-au sesizat la garsoniere * Tot garsonierele sunt şi cele mai scumpe la închiriat *
Iarna aduce pe piaţa imobiliară preţuri mai mici faţă de cele practicate până acum. În luna noiembrie, de exemplu, s-au semnalat preţuri mai mici atât pentru garsoniere, cât şi pentru apartamentele cu 2 şi 3 camere. Luna decembrie poate aduce noi scăderi de preţuri, mai ales pentru că iarna nu prea se fac investiţii imobiliare, spun specialiştii.

Preţurile se stabilizează

În luna noiembrie, comparativ cu octombrie, serviciul online de promovare a ofertelor provenite direct de la proprietar, www.magazinuldecase.ro, a sesizat o reducere a preţurilor medii de strigare, atât în ceea ce priveşte garsonierele, cât şi pentru imobilele de două şi de trei camere. De asemenea, specialiştii au observat evoluţia preţurilor medii de strigare şi pentru judeţe precum Cluj, Constanţa, Timiş, Braşov, Prahova. Ei spun că sunt oscilaţii din ce în ce mai mici care pot sugera o stabilizare a valorilor locuinţelor.

Scăderi pe toate planurile

În Sibiu, preţul unei garsoniere a scăzut de la 23.750 în octombrie la 22.700 în noiembrie, ceea ce înseamnă o reducere de 4 procente. În ceea ce priveşte apartamentele de două camere, preţul mediu iniţial a scăzut şi mai mult decât la garsoniere, cu 5,4%. Astfel, preţul unui apartament cu două camere a scăzut de la 45.300 de euro în octombrie, la 42.800 de euro în noiembrie. Cât despre imobilele de trei camere, valoarea medie de strigare a cunoscut o reducere nesemnificativă în intervalul octombrie-noiembrie, de numai 0,17%. Astfel, preţul mediu s-a diminuat de la 57.500 de euro, la 57.400 de euro.

Chiriile pun Sibiul pe locul întâi

Chiar dacă preţurile la vânzare sunt în scădere, nu acelaşi lucru se întâmplă cu valoarea chiriilor. Un studiu realizat la comanda unui ziar central arată că cea mai mare chirie pentru o garsonieră este în judeţul Sibiu. Oricine vrea să închirieze o astfel de locuinţă în Sibiu trebuie să scoată din buzunar circa 220 de euro. La polul opus se situează Braşovul, unde închirierea unei garsoniere costă numai 170 de euro. La Constanţa, o garsonieră poate fi închiriată contra sumei de 182 de euro, iar în Cluj, cu 213 euro. Chiar şi în aceste condiţii, valoarea medie a chiriilor în Sibiu a scăzut cu aproape 3% pentru locuinţele cu două camere şi cu 5% pentru cele cu trei camere.

comentarii
7 comentarii

C
MUNTEANU C.
10.12.2009 07:57
Cand vom termina cu politica si cu interesele politice care ne distrug si cand nu vor mai fi MOGULII PSD-ului in spatele puterii.
J
10.12.2009 08:33
e fals tot ce spuneti in acest articol
ali
10.12.2009 12:50
articol scris din burta sau ...preturile la chirii in Sibiu si Cluj sint mai mici decit cele din articol,nu se specifica zonele,conditiile,mobilat sau nu etc.
la apartamente de 2 camere de asemenea datele nu sint reale.
de ce nu faceti o situatie comparativa cu date reale de la agentiile care au intermediat vinzari-cumparari?
mario
10.12.2009 15:05
Nu prea mai exista garsoniere de inchiriat cu 220 de euro.Cu aceasta suma se poate inchiria fara probleme un apartament cu doua camere intr-un cartier linistit.Din intamplare,locuiesc cu chirie,deci cunosc valorile reale ale pietei.
Vlad Ionescu
10.12.2009 16:08
Alo, smecherii. E lege sa se cumpere locuintele ANL dupa 3 ani, insa nici dupa 6 ani, noi cei din Strand, nu avem nici un raspuns. Va doare in cur de noi? Apropo, puteti sa ne faceti taxele mai mici de 200 euro? Asta pentru ca piticul porno ne-a trimis in concediu fara plata.
Va asiguram de tot votul nostru negativ si toata desconsideratia noastra.
anelist, nu manelist
10.12.2009 16:22
Ce tot va vaietati astia de la ANL uri?Dupa ce ca trei sferturi le-ati luat cu spaga ,mai ales astia ultimii care nici pana in prezent nu v-ati mutat,mai rau sunt subinchiriate,mai aveti si pretentii.Stiti bine.Ca si comisia sociala de la Primarie.
you
10.12.2009 18:05
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica