Tribuna
Comunicat de presa
Localurile din Sibiu, provocate să înlocuiască paiele din plastic cu cele din paste
Localurile din Sibiu, provocate să înlocuiască paiele din plastic cu cele din paste
© Răzvan NEGRU
Asociația "Joaca de-a ecologia" lansează o provocare localurilor din Sibiu pentru a le determina să înlocuiască paiele din plastic cu alternative prietenoase cu mediul. Localurile au fost provocate pe pagina de Facebook a asociației, sub numele "No, ui' ca-i pai din paste", iar sibienii sunt încurajați să specifice localul unde doresc să vadă această schimbare.


"Vrem să vedem care este primul local din Sibiu care face acest pas înainte. Paiele din plastic nu sunt biodegradabile și afectează mediul înconjurător. În Marea Britanie, de exemplu, se discută deja despre interzicerea folosirii acestora. Sibiul ar putea fi un exemplu pentru România, dacă localurile acceptă provocarea noastră. Există mai multe variante eco-friendly de paie, iar cele din paste par a fi o soluție bună, de aici și numele provocării noastre", spune Raluca Faloba, președintele Asociației "Joaca de-a ecologia".
Conform BBC, doar în Marea Britanie sunt folosite anual 8,5 miliarde de paie de plastic. Acestea se află printre primele zece cele mai întâlnite deșeuri colectate în cadrul acțiunilor de curățare a plajelor.
Asociația „Joaca de-a ecologia” a fost înființată la Sibiu și urmărește educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin inițiative variate, precum ateliere, cărți pentru copii, ieșiri în natură și ecologizări de spații verzi. Organizația participă anul acesta la Maratonul Internațional de la Sibiu cu proiectul “Copiii salvează Planeta” pentru a strânge fondurile necesare realizării unei cărți cu povești pe teme ecologice scrise de elevii din clasele primare din Sibiu. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia