Tribuna
Localnicii din Ruși și-au aflat drepturile și responsabilitățile pe Internet
Andra MARINESCU
2310 vizualizari
Localnicii din Ruși și-au aflat drepturile și responsabilitățile pe Internet
Circa 90 de persoane, respectiv membri ai comunității din Ruși, reprezentanți ai Primăriei Slimnic, ai Poliției Române, Bisericii Ortodoxe, elevi și profesori ai școlilor din Slimnic și Ruși și nu numai, au participat la proiectul-concurs "Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale". Acesta a avut la sfârșitul lunii martie, pe 27 martie, la Școala Gimnazială Ruși.

În cadrul acestui eveniment, s-a vorbit despre trecut și viitor, prima parte a întâlnirii fiind dedicată Centenarului. Momentul festiv a constat în interpretarea unor cântece și poezii dedicate acestei sărbători, precum și în realizarea unei expoziții tematice. Cea de-a doua parte a manifestării a adus conferința din cadrul proiectului "Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale", în cadrul căreia au fost dezbătute aspecte legate de tipurile de date personale, modul de interacțiune online și implicațiile comerciale ale colectării de date. Totodată, a fost promovată linia de informare și consiliere privind siguranța pe internet a copiilor, "ctrl_AJUTOR", coordonată de organizația "Salvați Copiii", și disponibilă gratuit prin intermediul platformei www.oradenet.ro. "Discuțiile au avut scopul de a crește nivelul de informare a copiilor, părinților și cadrelor didactice cu privire la drepturile și responsabilitățile pe Internet privind datele personale", spun organizatorii.
Evenimentul a fost organizat de către elevii Școlii Gimnaziale Ruși, coordonați de prof. Bogdan Ionuţ Mira  și prof. Cosmin Simtion.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA