Tribuna
Apa Canal
Liniile mocăniței, defrișate pe traseul din Sibiu cu un vagon din 1880, un tractor nemțesc din 1962 și cu ajutorul Soma
Sorana MAIER
12996 vizualizari
Liniile mocăniței, defrișate pe traseul din Sibiu cu un vagon din 1880, un tractor nemțesc din 1962 și cu ajutorul Soma
© Asociația Prietenii Mocăniței

Traseul de 2 kilometri din Sibiu al mocăniței a fost defrișat și igienizat de Asociația Prietenii Mocăniței, care se ocupă de implementarea și de punerea în practică a proiectului mocăniței.

„Luna februarie a fost ultima în care ne-am ocupat de defrișarea și igienizarea liniilor din Sibiu ale Mocăniței. În cele trei luni de iarnă am reușit să defrișăm zona dintre noul mall de la gară și remiza de cale îngustă, adică un total de aproximativ 2km de linie ferată invadată de o adevărată junglă și mormane de gunoi, lângă centrul Sibiului!”, au scris reprezentanții Asociației pe pagina de facebook.

Nu doar mocănița  este foarte veche și inedită, ci și utilajele pe care le-au folosit la igienizare: un vagon istoric elvețian din anul 1880 și un tractor multifuncțional nemțesc din 1962.

Voluntarii care au lucrat la curățenie au umplut aproximativ 10 containere mari cu crengi, cu ajutorul cărora au asigurat necesarul de lemn pentru încălzirea câtorva familii din zonă.

Voluntarii din proiectul destinat mocăniței nu au avut de curățat doar crengi și vegetație de pe liniile de tren, ci nenumărate deșeuri aruncate pe traseu, tocmai în mijlocul orașului Sibiu. Compania Soma i-a sprijinit cu containere pentru deșeurile biodegradabile și pentru plasticul și gunoaiele strânse de pe traseu.

 

© Asociația Prietenii Mocăniței
© Asociația Prietenii Mocăniței
© Asociația Prietenii Mocăniței


comentarii
2 comentarii

Tot respectul pentru actiunea acestor tineri !
Ceferistu
09.03.2021 06:23
Stergeti va rog fotografiile din acest material pana nu va vede ITM /SSM respectiv din zona Dv. Nu aveti absolut nici un fel de masuri de protectie impotriva accidentelor( ochelari, casti, manusi, la tractoreata aia este nevoie de un grilaj protector ptr . cazul in care se rastoarna operatorul poate fi accidentat grav....multe altele!
HSE Inspection
10.03.2021 13:50
Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA