Tribuna
Limbajul semnelor, celebrat de Teatrul "Gong" printr-un spectacol la Sibiu și București
Limbajul semnelor, celebrat de Teatrul
Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 18, spectacolul „Visând glasuri” după un concept de Nicoleta Lefter. Spectacolul va mai avea o reprezentație specială în data de luni, 15 aprilie, de la ora 19, la Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București.


„Visând Glasuri” este o călătorie senzorială în lumea surzilor, un performance ce explorează bogăția și plasticitatea semnelor într-o montare emoționantă ce vorbește despre oamenii din jurul nostru pe care îi cunoaștem prea puțin, despre vise și frici, într-un limbaj accesibil atât celor mici, cât și celor cu deficiențe de auz. Plecând de la universul emoțiilor copiilor cu deficiențe de auz, povestea descrie o suită de imagini, de stări și de asocieri foarte poetice ale felului în care sunt percepute sunetele, acolo unde ele nu pot pătrunde așa cum sunt.
Producția Teatrului „Gong” din Sibiu îi aduce pe scenă pe Ana Maria Andrei și Emanuel Furdui, elevi la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 din Sibiu, alături de actorii Claudia Stühler, Claudiu Urse, Nicoleta Lefter și Paul Bondane. Pornind de la texte semnate de Ted Hughes și Lavinia Braniște, universul construit de Nicoleta Lefter este unul puternic vizual și poetic. Imaginarul acestui performance se articulează, totodată, prin forța animațiilor create de Paul Mureșan și prin muzica lui Claudiu Urse. „Lucrând la spectacol am realizat că limbajul semnelor este cel mai autentic și profund limbaj. Este emoționant să vezi sub ochii tăi cum se poate defini un om printr-un singur semn. Semnul pe care fiecare îl purtăm cu noi zi de zi și pe care nu îl conștientizăm”, a declarat Nicoleta Lefter în timpul repetițiilor.
Spectacolul are o durată de aproximativ 35 de minute și nu este recomandat celor cu vârsta sub 7 ani.
Accesul publicului pentru reprezentația de la Sibiu se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul Agenției Teatrale din strada Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11 – 18, sâmbăta între orele 10 – 18, iar duminica de la 10 la 14. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic.
Reprezentația de la București are loc în cadrul Platformei de Artă Educațională 2018-2019, un proiect de explorare și cercetare pedagogică a unor teme de maximă relevanță socială și politică, prin intermediul spectacolelor de teatru, cărților, filmelor, dezbaterilor și atelierelor teatrale. Proiectul face parte din programul „Personal/Colectiv. Proiect de Artă Educațională” și este finanțat de AFCN - Programe Multianuale. Intrarea publicului este liberă pe bază de rezervare la centrulreplika@gmail.com / 0732.101.860 / 0787. 714.551.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA