Tribuna
AFF
Lider sindical din Educație: „Plecăm circa 150 de persoane la mitingul din Capitală”
Laura BUCIU
1146 vizualizari
Lider sindical din Educație: „Plecăm circa 150 de persoane la mitingul din Capitală”
© Arhivă

Circa 150 de persoane pleacă marți la mitingul din Capitală, la care sindicaliștii din Educație cer condiții mai bune de muncă și salarii mai mari. Leonard Stancu, președintele Sindicatului Preuniversitar Sibiu (SIP) a declarat că, cel mai probabil, calendarul examenelor naționale va suferi modificări din cauza grevei generale din sistemul de educație. Luni ar fi trebuit să înceapă înscrierea pentru Bacalaureat, ceea ce nu s-a întâmplat din cauza grevei generale.

„În principiu este totul blocat. A încerca să deblochezi spre a face diverse activități colegii din licee, care în proporție de 70% sunt in grevă este chiar ilegal. Toate calendarele vor suferi niște modificări. Ministerul Educației si reprezentanții Guvernului pot da răspunsuri. Contextual examenele pentru clasa a II-a, a IV-a si a VI-a nu sunt cu pondere așa mare ca Evaluarea Națională si Bacalaureatul. Decizia nu e la noi, e la ei”, a spus Stancu.

Mitingul din 30 mai, din Capitală, se va încheia la Cotroceni. Din Sibiu pleacă trei autocare: două de la Sibiu și unul de la Mediaș și Agnita.

 

Evaluarea Națională la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, amânată

 

A fost trimis spre publicare, luni, în Monitorul Oficial noul ordin de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 - 2023.

Astfel, Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 12 iunie - Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie - Matematică și științe ale naturii.

Datele sunt modificate comparativ cu cele anunțate săptămâna trecută, când Ministerul a transmis că Evaluarea Națională s-ar fi desfășurat pentru clasa a VI-a în zilele de 30 mai - Limbă și comunicare, respectiv 31 mai - Matematică și științe ale naturii.

 

comentarii
5 comentarii

lectie de demnitate fata de bataia de joc promovata de toate scursurile din guvernare!!
30.05.2023 11:26
https://economie.hotnews.ro/stiri-finante-26299497-demisia-lui-heius-politicienii-pregateau-dea-vina-anaf-pentru-faptul-nu-pot-crescute-salariile-profesorilor-surse.htm

jegurile
30.05.2023 11:28
Ar trebui făcute liste cu scursurile din fiecare instituție pt reprofesionalizarea administratiei
30.05.2023 11:50
Plecat-au 150 din Sibiu / Și cu Johannis 151 / Și ne era ,zău nimănui / În piept inima rece


Nu rimează, dar așa este !!
Sile
30.05.2023 14:07
Bravo, Sile!
@Sile
30.05.2023 14:17
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA