Tribuna
Liceul Onisifor Ghibu va fi extins. La Școala Regele Ferdinand a început construcția noului corp și a sălii de sport
Laura BUCIU
1144 vizualizari
Liceul Onisifor Ghibu va fi extins. La Școala Regele Ferdinand a început construcția noului corp și a sălii de sport
Liceul Onisifor Ghibu - proiect

Peste 1.000 de elevi urmează cursurile Liceului Onisifor Ghibu din Sibiu, iar unele cicluri fac ore după-amiaza. Pentru a elimina acest inconvenient, Liceul va fi extins. Primarul Astrid Fodor supune aprobării Consiliului Local în ședința din luna octombrie un proiect care vizează extinderea Liceului Onisifor Ghibu de pe str. Bihorului, din cartierul Ștrand.

„Peste 1.000 de elevi urmează cursurile acestei unități de învățământ, la nivel primar, gimnazial și liceal, câteva clase fiind nevoite să țină cursurile după-amiaza. Pentru a elimina învățământul în două schimburi, vom extinde spațiul Liceului, prin construcția unui nou corp în care se vor amenaja încă 9 săli de clasă”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Conform studiului de fezabilitate elaborat, extinderea Liceului se va realiza prin construcția unui corp nou în curtea interioară, în care se vor crea încă 9 săli de clasă, grupuri sanitare și spații tehnice. Clădirea va avea parter și 2 etaje, suprafața desfășurată a acesteia depășind 1.200 mp. Proiectul include și lucrări pentru eficiența termică a clădirii, instalarea sistemelor de protecție la incendiu, amenajarea instalațiilor de utilități, finisajele și amenajarea exterioară, cu zone verzi, alei și mobilier urban. Pentru accesul în acest corp se va crea o nouă intrare dinspre curtea interioară, dotată cu rampă pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Valoarea estimată a investiției este de 9,32 milioane de lei. Pentru asigurarea finanțării, Primăria Sibiu va depune un proiect pentru a obține fonduri europene nerambursabile în noul cadru financiar.   

 

Extindere și la Școala Regele Ferdinand

 

Proiectul de extindere a școlii Regele Ferdinand și construcție a unei săli de sport a demarat prin emiterea ordinului de începere a lucrărilor în data de 7 octombrie, după ce proiectul tehnic a fost finalizat și s-au obținut avizele necesare.

Investiția în valoare 9,86 milioane lei presupune construcția unui corp nou, cu parter și 3 etaje în care se vor amenaja 5 săli de clasă, un laborator de chimie și unul de fizică, o bibliotecă cu sală de lectură și grupuri sanitare. Școala va câștiga astfel o suprafață suplimentară de aproximativ 1.100 mp. Pe acoperișul acesteia se vor instala panouri fotovoltaice care vor acoperi 70% din necesarul de energie termică pentru producerea apei calde, iar iluminatul în clădire va fi de tip LED, eficient energetic.

Sala de sport va avea o suprafață de peste 1.300 mp și va fi dotată cu vestiare, săli cu dușuri, grupuri sanitare, un cabinet medical și un depozit pentru materialele necesare desfășurării orelor de sport. Acoperișul zonei de acces în sală va fi amenajat ca terasă înierbată.  

Și curtea școlii va fi modernizată, urmând să se amenajeze un teren de handbal și unul de baschet.

Liceul Onisifor Ghibu - proiect
Liceul Onisifor Ghibu - proiect
Proiect Școala Regele Ferdinand
Proiect Școala Regele Ferdinand
Proiect Școala Regele Ferdinand
Proiect Școala Regele Ferdinand


comentarii
1 comentarii

Un termen de finalizare avem? Acla este prioritatea 2 pentru un priect.
Sau avem doar un proiect care a inceput......si care o sa se termine la viitorul mandat...ca nu a mai fost timp.
Mister
27.10.2021 08:24
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Comunicat de presa
Licitatie publica

accentmedia