Tribuna
Lia Bugnar aduce povestea a "Două liniuţe" la Sibiu
Ana Maria MĂTUŞOIU
3553 vizualizari
Lia Bugnar aduce povestea a
Actriţa Lia Bugnar vine la Sibiu cu una dintre cele mai noi lucrări ale sale - "Două liniuţe". Piesa aduce pe aceeaşi scenă nume sonore ale teatrului românesc, precum Marius Manole, Medeea Marinescu, Irina Antonie, Anghel Damian, Cătălin Babliuc şi Istvan Teglas. Alături de aceştia va juca şi Lia Bugnar, astfel că, cei care doresc să îi vadă pe actori, pot lua parte la punerea în scenă a piesei, care va avea loc duminică, 20 iulie, la ora 19:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu.

Piesa scrisă şi regizată de Lia Bugnar pune în scenă, într-o manieră tragi-co­mică, o adevărată poveste de viaţă care surprinde destinele a două cupluri. Totodată, "Do­uă liniuţe" îşi propune să fie o comedie dulce-amară des­pre a fi sau a nu fi res­pon­sabil, a fi sau a nu fi în­dră­­gostit, despre bănci, gân­duri stinghere şi alte lucruri neaşteptate. Pie­sa oferă posibilitatea unei interacţiuni mai apropiate cu femeile, capabile nu doar să sinte­tizeze mesajul, ci şi să-l răs­pândească în cercul lor. În acelaşi timp, sprijină şi con­tinuă campania edu­caţiona­lă a platformei Cerculfetelordestepte.ro, menită să faciliteze acce­sul la informaţie şi să pună la dispoziţie suportul celor mai buni specialişti în do­meniu, piesa de teatru tra­tând su­biectul avorturilor. Cerculfetelordestepte.ro este o platformă care oferă infor­maţii legate de contracepţie şi prezintă diferitele opţiuni disponibile astăzi. Platforma a prins contur în 2011, datorită numărului alarmant de avorturi din România.

Lia Bugnar, oaspete de seamă în Sibiu

Actor şi regizor, Lia Bugnar este şi cea mai cunoscută scriitoare de dramaturgie contemporană, piesele ei fiind montate atât în teatrele independente, cât şi în cele de stat. În întreaga carieră a câştigat numeroase premii, cele mai importante fiind cele de teatru independent, cucerite în 2004, la Dublin, în cadrul Fringe Festival, pentru piesele "Aici nu se simte" şi "Oase pentru Otto". De altfel, îşi trece în cont multe alte piese de succes, majoritatea fiind regizate de ea, printre care "7 dintr-o lovitură", "Felii", "Noi 4", "O piesă deş[nţată", "Fata din Curcubeu" sau "Masculin - Feminin". "Principala mea preocupare a fost să scriu o piesă care să aibă toate calităţile pentru a deveni un spectacol bun, independent de intenţia care se ascunde în miezul poveştii. Subiectul avorturilor e unul foarte intim şi nu-i deloc greu să pici în capcana de a agresa spec­tatorul cu el. Dintr-o sală de spectacol, probabil că unul din doi spectatori au, într-un fel sau altul, legătură cu subiectul. Pentru unii e un subiect dureros, pentru alţii unul stânjenitor, pentru unii poate fi chiar subiect tabu sau indecent", spune Lia Bugnar. După ce a lansat-o în noiembrie, anul trecut, la Bucureşti, Lia Bugnar îşi aduce piesa la Sibiu, dând startul unui turneu naţional, cu scopul de a transpune publicul din întreaga ţară ^n "Două liniuţe". De la Sibiu, actriţa îşi va duce lucrarea mai departe, urmând să se îndrepte către Braşov, Timi­şoara şi Iaşi.
Spectacolul "Două liniuţe" durează 90 de minute, iar intrarea în sală se face pe bază de bilet, care poate fi achiziţionat de la Casa de Bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor. Costul unui tichet este de 40 de lei.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA