Tribuna
SEVIS
Legături mai bune pentru Gușterița și Reșița. Podul CFR de pe strada Viitorului nu va mai avea restricție de înălțime
Sorana MAIER
1902 vizualizari
Legături mai bune pentru Gușterița și Reșița. Podul CFR de pe strada Viitorului nu va mai avea restricție de înălțime

Primăria Sibiu continuă proiectul inițiat pentru modernizarea și extinderea străzii Viitorului, pe sectorul cuprins între str. Târgu Fânului și str. Moara de Scoarță, iar una dintre noutăți este faptul că nivelul drumului va fi coborât în zona de sub podul CFR pentru a elimina interdicția de tranzitare a acestui punct pentru autovehiculele cu o înălțime mai mare.

“Strada Viitorului poate fi astfel o alternativă pentru traficul care aglomerează Podul Gării. Prin modernizarea acestei străzi creăm o legătură mai eficientă cu cartierele Gușterița si Reșița. Am identificat prin studiile realizate de specialiști o modalitate de a îmbunătăți fluența traficului si implicit mobilitatea sibienilor care locuiesc în aceste zone. În această lună voi supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnici și economici rezultați în urma elaborării documentației de avizare a lucrărilor de investiții”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Coborârea nivelului drumului în zona de sub podul CFR pentru a elimina interdicția de tranzitare a acestui punct pentru autovehiculele cu o înălțime mai mare; lărgirea carosabilului în zona podului CFR la 2 benzi, pentru a elimina obligația circulației alternative; pentru aceasta va fi necesară execuția unor lucrări de fundare în taluzul râului Cibin, precum și consolidarea și sprijinirea terasamentului nou al drumului sunt o parte dintre lucrările prevăzute. 
De asemenea, va fi realizată modernizarea infrastructurii întregului tronson dintre str. Târgu Fânului și str. Moara de Scoarță, vor fi create trotuare în zonele în care lățimea nu permitea înainte amenajarea lor, va fi modernizat sistemul de iluminat public din zonă  și vor fi înlocuiți parapeții în partea dinspre râul Cibin
Lucrarea are o complexitate și un grad de dificultate mare, valoarea investiției ridicându-se la 18,13 milioane de lei. 
Următorul pas va fi întocmirea proiectului tehnic și contractarea execuției lucrărilor propriu-zise, anunță Primăria Sibiu.

comentarii
1 comentarii

Și asta când se va face? Că la ce planuri are Primări de fundare a noului drum în albia Cibinului, de coborâre cu minim 1 metru a nivelului drumului, deja e SF. Ăștia nu pot asfalta o stradă ca lumea, deci despre ce vorbim?
Cezar
22.02.2021 17:33
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia