Tribuna
Lecţie de igienă orală, pentru copiii de pe Valea Hârtibaciului
Alexandra DRAGUT
3102 vizualizari
Lecţie de igienă orală, pentru copiii de pe Valea Hârtibaciului
Reprezentanţi de la Arhiepiscopia Sibiului şi voluntarii Organizaţiei Studenţilor Dentişti din Sibiu au mers, recent, în grădiniţele şi şcolile din satele Hosman, Ţichindeal, Marpod şi Fofeldea, unde au învăţat aprovimtiv 300 de copii să se spele corect pe dinţi şi le-au vorbit despre importanţa igienei orale. Acţiunea a avut loc în cadrul „Campaniei de Profilaxie Dentară”.

 

Cei 11 voluntari ai Organizaţiei Studenţilor Dentişti (OSD) i-au învăţat pe micuţi tehnici corecte de igienizare şi cât de importantă este vizita la medicul dentist.

  • “Am ajuns la aceşti copii defavorizaţi pentru că nu au posibilitatea să meargă la cabinete stomatologice şi să beneficieze de îngrijirea necesară. Mi-am dorit încă din anul III de facultate să ajung aici, dar lipsa fondurilor ne-a oprit. Pentru mulţi dintre copii a fost prima oară când au vorbit cu un stomatolog. Au învăţat cum să se spele corect pe dinţi şi au aflat mai multe despre sănătatea dentară. Din păcate, mulţi dintre ei au probleme dentare şi, dacă vor veni la Sibiu, îi vom ajuta”, ne-a spus Amalia Manea, coordonatorul de proiect din cadrul OSD Sibiu.

Campania continuă

De asemenea, copiii au vizionat şi un desen animat despre igiena orală, care să îi facă să înţeleagă mai bine. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Sibiu spun că vor desfăşura, în luna mai, tot pe Valea Hârtibaciului, campania „Sănătate pentru sate.

  • “Acţiunea noastră este rodul colaborării dintre Biserică şi instituţiile medicale şi a avut drept ţintă copiii defavorizaţi de pe Valea Hârtibaciului, o zonă depopulată în ultimii 25 de ani, unde tinerii au puţin acces la informaţii. De aceea, tinerii studenţi de la Facultatea de Stomatologie le-au vorbit copiilor despre importanţa igienei orale, iar noi le-am oferit produse alimentare, produse igienico-sanitare, oferite de diferiţi sponsori. Acţiunea de astăzi este un preambul la frumosul proiect pe care îl vom desfăşura în aceeaşi zonă, intitulat Sănătate pentru sate care va începe în luna mai”, a precizat părintele Ciprian Cândea, consilier social la Arhiepiscopia Sibiului.

OSD Sibiu este comunitatea în care studenţii de la Medicină Dentară şi Tehnică Dentară, din cadrul Facultăţii de Medicină din Sibiu, pot participa în diverse proiecte. De la prima acţiune, „Campania de Profilaxie Dentară” a informat peste 1.300 de copii, din judeţul Sibiu, despre sănătatea oro-dentară. Alexandru Păun, preşedintele organizaţiei, spune că nu se vor opri aici.

  • „Copiii au fost interactivi şi receptivi cu noi, mulţi dintre ei cunoşteau noţiunile de bază ale igienei orale, iar noi le-am spus şi alte lucruri informative pe care nu le ştiau. Pe viitor, vom mai organiza astfel de campanii în parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiului şi cu Facultatea de Medicină din Sibiu”, ne-a spus Alexandru Păun.

La final, copiii au primit paste şi periute de dinţi, fişe şi creioane de colorat şi broşuri cu informaţii despre sănătatea oro-dentară pentru părinţi.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia