Continental
Tribuna
Laptele, cornul și fructele în școli așteaptă până după 12 octombrie. Licitația Consiliului Județean întârziată de Guvern și ANAP
Sorana MAIER
1118 vizualizari
Laptele, cornul și fructele în școli așteaptă până după 12 octombrie. Licitația Consiliului Județean întârziată de Guvern și ANAP

Copiii care învață în școlile din județul Sibiu mai au de așteptat cel puâin până în luna octombrie, din cauza termenelor întârziate pentru licitații.
Data de 12 octombrie, ora 15, este termenul limită până la care operatorii economici care sunt interesați să distribuie produse lactate, de panificație și de fructe pentru preșcolarii și elevii din județul Sibiu își pot depune oferta în SICAP (Sistemul Informatic Colaborativ pentru Achiziții Publice).
Aceste termen ar putea fi însă prelungit dacă licitația va fi contestată de vreunul dintre cei interesați.
Consiliul Județean Sibiu a lansat licitația cu puțin timp înainte de începerea anului școlar din cauza faptului că sumele aferente Programului pentru școli al României nu au fost comunicate din timp de Guvern, ci doar în luna iulie. După acest termen, Consiliul Județean a trebuit să aștepte alte două luni de zile, durata pentru verificarea și validarea documentației de licitație la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP).
”Furnizarea și distribuția de lapte și produse lactate, de fructe și de produse de panificație în grădinițele și școlile din județul Sibiu pentru perioada 2018-2020” are o valoare estimată a contractului pentru cei doi ani de 17.314.736.58 lei fără TVA.
Anul acesta, legislația prevede un acord-cadru care va reuni cele două contracte de până acum, cel pentru lapte-corn și cel pentru fructe. De asemenea, licitația va fi împărțită în 9 loturi, iar contractul se va încheia pentru doi ani școlari, respectiv 2018-2019 și 2019-2020. Pentru operativitatea furnizării și distribuției, județul Sibiu a fost împărțit în trei zone, astfel că vor fi organizate 9 licitații, materializate în 9 contracte, câte trei pentru lapte, fructe și corn/biscuiți, potrivit Consiliului Județean Sibiu.
Spre deosebire de ceilalți ani, elevii vor primi din acest an școlar cornuri sau produse de panificație de calitate superioară, din făină integrală, îmbunătățite cu semințe, iar furnizorii care ofertează pere pot să le distribuie în grădinițe și școli alternativ cu mere.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia