Tribuna
PNL
Lapte acru, cornuri tari
Lapte acru, cornuri tari
Programul lapte, corn are în continuare probleme cu calitatea produselor şi cu distribuitorii. După ce au analizat brânza topită cu smântână primită de elevii de la două şcoli din Mediaş, şi inspectorii sanitari au dat verdictul: produsul este nerecomandabil deoarece conţine prea multe grăsimi. Pornit încă de la început cu probleme, programul "Cornul şi laptele" continuă să nu funcţioneze aşa cum ar trebui în unele unităţi de învăţământ din judeţul Sibiu.
Lapre acru, cornuri tari

Elevii unei clase de la Liceul de Artă s-au plâns în scris conducerii şcolii în legătură cu programul. "Noi, elevii clasei a VII-a B dorim să vă aducem la cunoştinţă următoarele: în zilele de 05.11.2008, 06.11.2008 şi 07.11.2008 laptele primit nu a putut fi băut pentru că era acru; brânza topită nu am putut-o mânca (era apoasă şi cu gust acru) şi cornurile sunt tot timpul tari şi uscate", scriu elevii. De calitatea laptelui se plâng şi cei de la şcoala nr. 1 din Sibiu. Ei spun că în 24 octombrie în lotul cu cutii de lapte au găsit "8 cutii care prezentau nereguli, în sensul că erau umflate, iar la deschiderea unui pachet am constatat că mirosul şi gustul laptelui erau acrişoare". Ei mai spun că au primit produsele dimineaţa la 7 fără un sfert, şi că până la ora distribuirii pe clase au fost depozitate în condiţii de temperatură corespunzătoare. Cutiile care prezentau modificări nu au fost distribuite elevilor şi au fost depozitate în frigider.

O săptămână fără lapte şi corn

Nemulţumiri au şi cei de la şcoala cu clasele I-VIII "Matei Basarab" din Turnu Roşu. "În săptămâna 15-18.10.2008 nu s-a făcut deloc aprovizionarea cu produse, ultima zi în care elevii au primit porţiile fiind luni 15.10.2008, din produsele aduse în săptămâna precedentă", spune cei de la Turnur Roşu.

Şi părinţii sunt nemulţumiţi

Părinţii unor elevi care învaţă la şcoala cu clasele I-VIII nr. 25 din Sibiu şi-au exprimat în scris nemulţumirile. "Am constatat că în loc de lapte şi corn, de multe ori se primesc brânză ropită şi biscuiţi, produse care conţin E-uri, săruri de topire, conservanţi, dăunătoare sănătăţii. Laptele fiind din Timiş, cornul din Turda, se impune ca produsele să fie transportate şi depozitate mult timp de la producţie până la consum. Asta e una din cauzele pentru care producătorul încorporează conservanţi şi unele produse ajung alterate la copii (laptele)", se arată printre altele în scrisoarea părinţilor, în care se mai reclamă lipsa unor mijloace de depozitare adecvate.

Brânză prea grasă

Şi reprezentanţii Inspecţiei Sanitare de Stat au verificat brânza topită cu smântână, în prima săptămână a lunii octombrie, la şcolile nr. 1 şi 4 din Mediaş. "În legătură cu acest produs unii elevi au sesizat un miros neplăcut, cadrele didactice constatând şi un aspect necorespunzător, nespecific al produsului. Menţionăm că nu tot lotul distribuit elevilor avea caractere organoleptice modificate, unele produse fiind corespunzătoare. În legătură cu analizele chimice de laborator se constată că produsul respectiv conţine grăsime/substanţă uscată în proporţie de 47,76% şi respectiv 61,1%. Produsul respectiv se încadrează în prevederile STAS 1623/83 în conformitate cu care s-au făcut analizele de laborator, dar nu corespunde prevederilor Anexei nr. 1 a Ordinului MSP nr. 1563/2008, care conţine lista alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor. Conform acestui act normativ produsul distribuit este nerecomandabil deoarece are un conţinut de grăsimi peste 20 g/100 g produs", se arată într-un raport al Inspecţiei Sanitare de Stat.

Firma din Turda neagă toate acuzaţiile

Contactaţi de TRIBUNA, reprezentanţii firmei Bamm Impex S.R.L. din Turda neagă toate acuzaţiile care li se aduc. "Laptele e UHT, e ultima cucerire a tehnologiei. La început, da, au fost greutăţi, recunosc, am întâlnit şi un pic de ostilitate", spune Ilie Neagu, reprezentantul firmei clujene, care neagă şi problemele legate de aprovizionare. "Noi am dus la semnnat toate desfăşurătoarele acuma şi nu avem nici cea mai mică reclamaţie", adaugă Ilie Neagu, susţinând că în ultimele trei săptămâni nu au mai fost niciun fel de probleme. În ceea ce priveşte brânza topită, Ilie Neagu susţine că au avut un singur caz în care aceasta nu se încadra în prevederile legale, şi că atunci au schimbat producătorul, apelând la serviciile unuia local.
comentarii
8 comentarii

Dec
M.V.
11.11.2008 08:52
Pai da, dar la marirea alocatiilor nu apare spaga asa ca???
T.S.
11.11.2008 09:58
hai ca ne intindem prea mult. nesimtitii astia nu s-au mai saturat de atata furat? Nu inteleg ce e asa complicat: faci licitatie LOCALA, OBLIGATORIU, si dai contractele unor firme locale; daca nu se respecta standardele de bun simt, schimb furnizorul..dar noi traim in romania si furaciosii nu tin cont de acest lucru: VA INDEMN SA MERGETI LA VOT SI SA PUNETI STAMPILA PE MAI MULTI CANDIDATI, IN FELUL ASTA PROTESTAM FATA DE IDIOTII CARE NE CONDUC.
lapticiosu
11.11.2008 12:42
Nici la scoala 5 din Sibiu nu sunt de calitate 'cornurile'.
a
11.11.2008 13:33
da dragii mei ,mergeti la vot si votati ce trebuie ca ceva sa se schimbe si pentru copii nostrii.
maria
11.11.2008 14:19
decat sa ne dea cornuri, biscuiti, lapte si branza stricate sa ne fie rau (au existat cazuri la multe scoli) mai bine sa ne mareasca alocatia sau daca chiar vor sa ne dea gustare la scoala sa ne dea ceva de calitate, ce se poate manca.
acest program a adus mai mult scandal, noi nu putem fi o tara normala, pe langa faptul ca avem o alocatie de nimic in timp ce in tari precum Canada sau Spania e 500Euro pe luna mai primim si o gustare ca sa umplem cosurile de gunoi!
elev
11.11.2008 16:35
si la seica mare sunt probleme cu prospetimea produselor
oferite copiilor(cornurile sunt foarte tari)ar trebui sa luati masuri d/lor care platiti aceste produse
jonica
11.11.2008 22:42
ACUM PRODUSELE SINT FOARTE BUNE SI PROASPETE.
PASCA SORINA scoala nr;1 sibiu
05.02.2009 23:41
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia