Tribuna
La ULBS se iau lecţii de demnitate umană
La ULBS se iau lecţii de demnitate umană
Ce este demnitatea umană, cum se manifestă respectul faţă de ea sau cum poate fi călcată în picioare - sunt trei dintre întrebările la care cadre didactice şi studenţi ai Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu au căutat şi au aflat răspunsurile în cadrul unei dezbateri susţinute de un cercetător al demnităţii umane: Antonio Pele.
După o campanie elec­torală care a iscat şi scântei, noua conducere a Univer­sităţii "Lucian Blaga" din Sibiu îşi începe mandatul cu un eveniment menit să ne amin­tească răspicat că de fiinţa umană ţine şi demnitatea umană. Aşa se face că zilele trecute, invitat special al ULBS a fost un cercetător al acestei trăsături de caracter: Antonio Pele. Este unul dintre puţinii cercetători care s-au aplecat cu acribie asupra demnităţii umane, studiind această tră­sătură de caracter în filosofie şi istorie. Dincolo de studiile de spe­cialitate, Antonio Pele le-a ară­tat studenţilor şi cadrelor didactice că despre demni­tate umană se poate discuta nu doar din perspectivă strict ştiinţifică, ci şi punându-te în situaţia de a decide modali­tăţile prin care să respecţi dem­nitatea umană. În con­secinţă, Antonio Pele şi-a provocat auditoriul să se pună în locul unui conductor de tramvai care trebuie să alea­gă între a ucide un om sau cinci oameni, sau în locul unui judecător care trebuie să decidă dacă un joc într-un bar încalcă demnitatea umană sau nu. Concluzia unei întâlniri de o oră cu Antonio Pele? Că dincolo de percepte filosofice şi dincolo de istorie, demnitatea uma­nă ţine de alegerile pe care fiecare dintre noi le facem.
comentarii
6 comentarii

... si autorul (autoarea) articolului ar trebui sa ia niste lectii de limba romana.
profa de romana
05.04.2012 08:16
De acord. Spre exemplu, corect este precept, nu percept. Vai, vai, vai... Recomand redactiei sa mearga la Facultatea de jurnalism si sa ia absolventi de calitate de acolo pe care sa-i angajeze.
De acord
05.04.2012 08:58
Ce articol facut total aiurea si cu dezacorduri. Este unul care s-a aplecat, nu s-au aplecat. Cercetatori este atribut...In fine..., despre ce scantei e vorba ???
gogu
05.04.2012 11:15
ae trebui inceput cu profi de la ULBS,mai ales cu doctorate masterate luate pe spaga.
demnitate
05.04.2012 11:50
Fara cuvinte !!!
Eu
05.04.2012 15:31
ma bucur ca avem una din cele mai mari universitati din tara, 25000 de sudenti,800 cadre didactice cu doctorate ,700 de doctoranzi, 9 cladiri , legaturi cu 34 mari univ, de pe glob.Sunt mandru de asa ceva.Pacat ca e pe locul 94...
mihai cel batran
05.04.2012 16:48
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA