Tribuna
SEVIS
La Spitalul Județean de Urgență Sibiu se va putea detecta tulpina britanică de SARS-CoV-2
Laura BUCIU
637 vizualizari
La Spitalul Județean de Urgență Sibiu se va putea detecta tulpina britanică de SARS-CoV-2

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu spun că sunt pregătiți ca, în cadrul Laboratorului de Analize Medicale, Compartimentul de Biologie moleculară, să detecteze noua tulpină de SARS-CoV-2.

Spitalul dispune de dotarea tehnică necesară pentru determinarea și identificarea tulpinii britanice, astfel că reprezentanții spitalului și-au manifestat intenția ca Laboratorul de Analize să fie inclus în rețeaua potențialelor centre de screening care vor asigura identificarea probelor pozitive pentru virusul SARS-CoV-2 (dar care nu au semnal pentru gena S), probe care vor fi trimise ulterior către alte centre pentru secvențiere genomică a virusului SARS-CoV-2. 

 

Kit-uri pentru 1.000 de teste, achiziționate

 

Spitalul Cinic Județean de Urgență Sibiu a trimis un răspuns favorabil către Ministerul Sănătății.

„Precizăm că operațiunea de detectare a noii tulpini este diferită față de cea de secvențiere genomică. Practic, prin tehnica RT-PCR, cu ajutorul unor kituri speciale, poate fi identificată prezumția/suspiciunea că un pacient este infectat o altă tulpină, ulterior fiind necesară secvențierea  în urma căreia se va putea preciza exact ce tip de tulpină este.  În momentul de față, suntem pregătiți ca, în cadrul laboratorului, să realizăm pre-screening în vederea detectării noilor variante ale Sars-Cov2.  În acest sens, am lansat deja o comandă pentru achiziționarea kitului special necesar acestei activități (1.000 teste), această activitate fiind derulată din fonduri proprii, cu scopul de a acționa pro-activ în actualul context epidemiologic al apariției și răspândirii noii tulpini, care are un grad de contagiozitate mult mai ridicat”, spun reprezentanții Spitalului, într-un comunicat de presă.

 

Secvențierea pentru tulpina britanică, doar pentru cazurile pozitive

 

Aceasta este, de fapt, prima etapă parcursă pentru că reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu vor să fie pregătiți în caz de necesitate.

Testarea pentru detectarea suspiciunii de infectare cu noua tulpină se va face doar pentru pacienții care au un test pozitiv. Ulterior, conform metodologiei de supraveghere COVID, în urma  coroborării criteriilor epidemiologice și a celor de laborator, este necesară secvențierea probelor pentru confirmare. În funcțiile de decizia Ministerului Sănătății, se va vedea care vor fi centrele care vor face parte din rețeaua de screening precum și procedurile aplicabile.

„Identificarea tulpinii mutante are doar semnificație epidemiologică și statistică și nu influențează tratamentul pacienților care, conform definițiilor de caz și al procedurilor din acest moment, este același indiferent de tipul tulpinii”, mai spun reprezentanții Spitalului.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Comunicat_de_Presa_benef-finali-Amador-Concept

Comunicat de presa Jujube Atelier

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia