Tribuna
La Primărie accesul este permis doar cu certificat verde, cu unele excepții
Laura BUCIU
415 vizualizari
La Primărie accesul este permis doar cu certificat verde, cu unele excepții

Având în vedere noile restricții impuse de autorități în ceea ce privește accesul în instituții doar cu certificat verde, reprezentanții Primăriei Sibiu și cei ai serviciilor publice din subordine au transmis că aplică, de luni, prevederile legale. Sunt, însă, și excepții.

„Accesul persoanelor în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public este permis doar persoanelor: care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT- PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore sau care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.

Cetățenii vor face dovada uneia dintre aceste trei situații prin intermediul certificatului digital european care se poate obține pe https://certificat-covid.gov.ro sau prin buletinul de rezultat al testului antigen. Agenții Poliției Locale vor verifica certificatul digital european sau buletinul de rezultat al testului antigen și vor solicita cetățenilor să se legitimeze la intrarea în clădiri.

 

Excepții de la certificatul verde

 

Există și câteva excepții de la această regulă generală, pentru sibienii care nu îndeplinesc condițiile certificatului verde.

Cetățenii care doresc să depună/ridice documente la Centrul de Informații pentru Cetățeni din sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare care nu pot face dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală, vor fi totuși ajutați. Un funcționar de la Centrul de Informații pentru Cetățeni va prelua/preda documentele la intrarea în clădire, la solicitarea agentului de Poliție Locală.

La sediul Direcției Fiscale de pe strada Turismului predarea/preluarea documentelor de către cetățenii aflați în această situație se va derula într-un cort instalat în curtea imobilului. Acest mod de lucru nu este însă posibil în cazul plăților de taxe și impozite, în acest caz cetățenii fiind direcționați către platforma de e-administrație de pe site-ul sibiu.ro, către roboții self pay din magazinele alimentare sau la oficiile poștale, unde accesul nu este restricționat.

La ghișeele Serviciului de Stare Civilă vor fi primiți și cetățenii care nu pot face dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală în anumite cazuri: pentru depunerea documentelor pentru certificatul de deces și ridicarea acestuia,  pentru depunerea documentelor și ridicarea certificatului pentru nou născuți (cu programare prealabilă pe sibiu.ro).

La ghișeele Direcției de Asistență Socială, conform rectificărilor aduse HG 1.130/2021, cetățenii care doresc să acceseze prestații sociale sunt exceptați de la prezentarea certificatului verde pentru accesul în incinta instituției. Personalul acestei Direcții va asigura accesul ordonat spre ghișee a cetățenilor, cu respectarea distanțării și a normelor sanitare de protecție (purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor, măsurarea temperaturii).

În relația cu Primăria Sibiu și cu serviciile publice, sibienii au la dispoziție mai multe instrumente de comunicare online, pe site-ul sibiu.ro.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Comunicat de presa
Licitatie publica

accentmedia