Tribuna
PNL
La o lună de la alegerile locale, Sibiul încă alege. Decizia pentru primar se ia mâine, când se decid și vicepreședinții CJ
Laura BUCIU
1454 vizualizari
La o lună de la alegerile locale, Sibiul încă alege. Decizia pentru primar se ia mâine, când se decid și vicepreședinții CJ
© Arhiva Tribuna

Mâine se împlinește o lună de la alegerile locale și în Sibiu lucrurile sunt în continuare neclare. După ce Judecătoria Sibiu a invalidat mandatul primarului ales, Astrid Cora Fodor, aceasta a depus apel, care se judecă, marți, la Tribunalul Sibiu. În funcție de decizia pe care o va da instanța, Sibiul va avea primar sau va merge din nou, la vot, peste 90 de zile.

Legea spune clar că dacă mandatul este invalidat prin hotărâre definitivă a instanței, prefectul județului anunță Guvernul, care este pus în situația de a organiza din nou alegeri în termen de 90 de zile.

 

Alte alegeri, la Consiliul Județean

 

Alte alegeri, de alt nivel, au loc, marți, și la Consiliul Județean. Aici, după depunerea jurământului de către consilierii județeni aleși, se vor alege cei di vicepreședinți. PNL are 18 consilieri județeni, PSD are 5 consilieri județeni, USR PLUS – 4 consilieri, iar FDGR are cinci consilieri județeni. De obicei, majoritățile în Consiliul Județean Sibiu s-au făcut între PNL și FDGR, cu câte un vicepreședinte de la fiecare formațiune. Rămâne de văzut dacă la fel se va proceda și de această dată sau unul dintre vicepreședinți va fi de la USR PLUS, dat fiind faptul că președintele PNL, premierul Ludovic Orban a spus în repetate rânduri că partenerul PNL pentru majorități locale și naționale este USR PLUS.

Consilierii județeni au PNL: Adrian Aldea, Alexandru Ștefan Boboia, Nicolae Cernea, Mircea Nicolae Frățilă, Maria Valeria Isaicu, Marcel Constantin Luca, Otilia Man, Mihai Mircea, Florin Adrian Popa, Grigore Popescu, Marcela Maria Răulea, Maria Simona Sima, Gheorghe Silvian Șorici, Ovidiu Nicolae Spătari, Gheorghe Sterp Vingărzan, Aurel Tiriba, Ilie Troancă, Vlad Alexandru Vasiu

Consilierii județeni ai PSD: Laura Ionela Barac, Pavel Bichicean, Daniel Ionel Cermonea, Dana Maria Moraraș, Bogdan Gheorghe Trif.

Consilierii județeni ai USR PLUS: Ruxandra Cibu Deaconu, Adrian Echert, Anca Nicoleta Mălaiu, Claudiu Marinel Mureșan.

Consilierii județeni ai FDGR: Friedrich Gunesch, Christine Manta Klemens, Paul Jurgen Porr, Gabriel Tischer, Beatrice Ungar.

comentarii
3 comentarii

Astrid Fodor, Primar pana in 2024.

De asemeni, pana in 2028 !!
Cassiopeia Alpha
26.10.2020 22:20
Sau pana maine?!!!
27.10.2020 08:38
Nu , boy ! Pana in 2028 !!
Cassiopeia Alpha
27.10.2020 09:38
Din aceeasi categorie
Forumul German

PSD Sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia