Tribuna
La mulţi ani, Silviu Purcărete!
La mulţi ani, Silviu Purcărete!

Pe cinci aprilie, regizorul Silviu Purcărete împlineşte 60 de ani. De numele său se leagă câteva dintre cele mai titrate spectacole ale Teatrului Naţional „Radu Stanca”, aşa că astăzi Silviu Purcărete primeşte urări de la actori, regizori, tehnicieni şi studenţi. „Teatrul National “Radu Stanca” Sibiu, Festivalul International de Teatru de la Sibiu şi şcoala de teatru doresc să îi ureze prietenului, omului, artistului excepţional Silviu Purcărete “La mulţi ani!” Îi mulţumim pe această cale pentru visele şi gândurile pe care ni le-a împărtăşit, pentru încrederea şi pentru colaborarea pe care ni le-a dăruit. Prilej de sărbătoare a teatrului, a operei şi a filmului din România şi din lume, aniversarea domniei sale este şi o aniversare a rafinamentului, a discreţiei şi a prieteniei pe care le întruchipează. Cu toţii îi dorim ani mulţi fericiţi, sănătate şi putere de muncă, iar primăvara care te-a născut, să-ţi rămână veşnic în priviri!”, transmite Constantin Chiriac, director general TNRS.
Silviu Purcărete a montat spectacole la Bucureşti, Craiova, Piatra Neamţ şi Sibiu, multe dintre ele fiind invitate la cele mai mari festivaluri de teatru din lume. În 2002 şi-a înfiinţat propria sa companie teatrală. La nivel internaţional, a fost distins cu Premiul criticii şi Premiul pentru excelenţă artistică al Fundaţiei Hamada - la Festivalul Internaţional de la Edinburgh 1991, Premiul pentru cel mai bun spectacol străin la Festivalul Americilor de la Montreal 1993, Golden Globe Peter Brook Prize pentru cea mai bună regie teatrală în 1995, Premiul criticii la Festivalul de teatru de la Dublin 1996, Premiul special al juriului la Festivalul Internaţional Shakespeare, Gdansk 2006. (M. S.)comentarii
4 comentarii

La Multi Ani ! MAESTRE .
Un spectator !
03.04.2010 17:35
Purcarete s-a nascut in 3 aprilie, nu in 5. Daca afla ca scrieti prostii din astea va face troaca de porci. hi, hi, hi...sau o fi o razbunare a lui Carabula? poate ca si Tribuna ar trebui sa dispara ca si alte ziare ciudate din Sibiu. Orasul asta nu merita nici presa si nici teatru.
Andrei Faust
04.04.2010 08:55
La multi ani, desi acest articol este un exemplu bun de un pupa-ma-in-curism curat.
Arta umilului
04.04.2010 12:33
Documenteaza-te inainte sa vb doar sa vb , recomand wikipedia ...Silviu Purcarete este nascut pe data de 5 aprilie
Ptr Andrei Faust
04.04.2010 20:40
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia