Tribuna
PNL
La Filarmonică: Michael Barenboim și concertul concertelor
La Filarmonică: Michael Barenboim și concertul concertelor

Filarmonica de Stat Sibiu anunţă că unul dintre cele mai mari nume ale violonisticii, Michael Barenboim, a revenit la Sibiu unde, împreună cu orchestra filarmonicii sibiene, condusă de Gerald Karni, va oferi un program integral Beethoven.

Concertul simfonic va avea loc joi, 22 februarie, de la ora 19, la Sala Thalia. Biletele au fost deja epuizate, dar doritorii pot participa la repetiția generală cu public, în dimineața concertului, începând cu ora 10.

Este pentru a treia oară când Michael Barenboim colaborează cu Filarmonica Sibiu, după Festivalul Enescu 2019 și un concert extraordinar susținut pe 19 mai 2022, sub bagheta lui Alessandro Crudele. De această dată, va interpreta Concertul pentru vioară în Re Major, op. 61, de Ludwig van Beethoven. Programul serii va fi completat de Simfonia a III-a "Eroica” a lui Beethoven.

„Avem un oaspete foarte important, pe solistul Michael Barenboim, și pe Gerald Karni – un dirijor tânăr, dar foarte talentat - care ne vizitează și amândoi ne propun un program integral Beethoven: Simfonia a III-a «Eroica», dedicată «unui fost mare erou», Napoleon, și Concertul de vioară de Beethoven, acest hit al concertelor pentru vioară, despre care Mariana Nicolesco spunea că e «concertul concertelor». Vă așteptăm pe toți! Michael Barenboim este un prieten al Filarmonicii, s-a împrietenit cu noi în 2019, când am colaborat pentru prima dată, la invitația Festivalului Enescu, și am dirijat atunci Concertul pentru vioară de Jörg Widmann, un concert contemporan foarte complicat, dar Michael Barenboim a fost atât de încântat de colaborarea cu Filarmonica de Stat Sibiu și, mai ales, de felul în care a ieșit concertul din Festivalul Enescu 2019, încât a hotărât să se împrietenească cu Filarmonica, cu orchestra, cu toată echipa Filarmonicii și se străduiește să vină anual să ne ridice calitatea concertelor, să ne arate din experiența lui, să se prezinte publicului care, întotdeauna, este foarte dornic să-l cunoască”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Înaintea concertului, de la orele 18.15, spectatorii sunt așteptați și la "Cafeneaua muzicală”, în Chimnița Filarmonicii. Invitatul lui Cristian Lupeș va fi istoricul Răzvan Pop, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.comentarii
2 comentarii

Ar fi păcat sa nu apară și sindicatul sa își dea în petec. Pe ambasadorul Japoniei l-au ratat măcar acum
22.02.2024 15:44
Majoritatea artistilor de la Filarmonica Sibiu au bun simt. Ei sunt slujitorii muzicii.Spre deosebire de Lupes care mai are si timp sa scrie pe aici. Managerul cu nota 10 la evaluare dar cu multe procese pierdute deja si cu altele pe rol. A luat postul cu nota 6,66 si dupa ce a inceput sa cotizeze unde trebuie ia numai nota 10. Dirijor submediocru aproape ratat. Manager la fel.
#DemisiaLupes
23.02.2024 19:48
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA