Tribuna
La fel de prost, pe bani mai mulţi: Ministrul Transporturilor scumpeşte biletele de tren
Dumitru CHISELIŢĂ
1844 vizualizari
La fel de prost, pe bani mai mulţi: Ministrul Transporturilor scumpeşte biletele de tren
Ministerul Transporturilor a pus pe pagina sa web, pentru dezbatere publică proiectul de act normativ prin care doreşte o "ajustare" a tarifului de rezervare a locurilor în trenuri. La fel, celelalte tarife vor fi "reanalizate".

“Cheltuielile pentru combustibil au crescut în anul 2018 faţă de anul 2017 cu 7,14% fiind influenţate de variaţia accizei la motorină de la valoarea 1.796,53 lei la 2.175,24 lei, o creştere de 21%. În această perioadă a rezultat o creştere a preţului mediu la motorină de 14,64% în anul 2018/2017. Preţul la uleiuri a înregistrat o creştere în perioada 2013-2010 de la 6,70 lei/kg la 7,74 lei/kg, cu 14%. În fundamentarea bugetului pe anul 2019 s-a ţinut cont de creşterea continuă a preţului la energie electrică de la 180,18 lei/MWh-ianuarie 2018 la 232,00 lei/MWh-februarie 2019, o creştere de 29%.
De asemenea, în ultima perioadă se constată următoarele aspecte: pe de o parte creşterea solicitărilor pentru locuri rezervate şi în special la biletele vândute cu anticipaţie şi pe de altă parte o utilizare necorespunzătoare a locurilor puse la dispoziţie în sensul că se cumpără tichete de rezervare în legătură cu anumite tipuri de legitimaţii de călătorie valabile pe o anumită perioadă (abonamente, autorizaţii de călătorie, etc.) ulterior călătorii respectivi nu se prezintă pentru efectuarea călătoriei şi locurile respective nu mai pot fi utilizate deşi există cerere foarte mare", motivează Ministerul Transporturilor.

Astfel, se cere „ajustarea tarifului de rezervare a locului, urmând ca pentru restul tarifelor de deservire generală să se realizeze o analiză pentru noul mers tren". Tariful tichetului de rezervare nu s-a modificat din anul 2013, deci, se consideră „oportun" ca tarifului tichetului de rezervare a locului să fie majorat la 5 lei/loc, la trenurile Regio sau Interregio, clasa 1 sau clasa a 2-a, orice zonă kilometrică tarifară, cu TVA inclus.

Deci vom călători cu trenul mai scump şi la fel de prost şi de înghesuit, în garnituri cu vagoane puţine, pentru ca tu, călătorul, să te înghesui în vagon ca în autobuz iar CFR să nu cheltuie prea mult cu logistica şi mentenanţa ei. Ministrul Transporturtilor nu circulă cu trenurile noastre, asta e sigur.
 
Cei interesaţi, pot consulta documentele aici:
http://www.mt.gov.ro/web14/transparenta-decizionala/consultare-publica/acte-normative-in-avizare/2616-hg26092019dtf






comentarii
1 comentarii

Avantaj?? pai, vei murii pe mai multi bani cind va deraia trenul
mike
02.10.2019 18:52
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA