Tribuna
Sevis
"La drum”, documentarul din arhiva de aur, prezentat la AFF Online

Un film șocant pe alocuri, ce urmărește îndeaproape viața dură a ciobanilor din Munții Carpați, care pleacă în fiecare iarnă în transhumanță, la mii de kilometri depărtare de casă va fi prezentat în cadrul Astra Film Festival Online.

O mie de oi, cinci măgari, șapte câini și patru ciobani angajați. Este „moștenirea” pe care o primește, fără să vrea, fiul unui cioban ucis într-o pădure, la sute de kilometri de casă. Băiatul trebuie să doarmă sub cerul liber, să lupte cu vremea rea și cu prejudecățile șoferilor de tir, și mai ales, să învețe să se stăpânească.

„La Drum” a fost primul documentar observațional din România, lansat la Cinema du Reel din Paris. A avut un traseu festivalier internațional de succes, fiind premiat la Festivalul Da KINO, 1999, București - Marele Premiu, Măslina de Argint- Festivalul Internațional Kalamata, Grecia, 2000, Marele Premiu „Angel from Prohor” Belgrad Film Festival- 1998, Marele Premiu- FILM.DOC, Sfîntu Gheorghe, România, 2004.

Filmul „La Drum” (Dumitru Budrala, Romania • 1997 • 43`) face parte din arhiva de aur Astra Film și este prezentat în cadrul programului AFF Memorabilia la Astra Film Online 2020.

Biletele sunt disponibile pe https://tv.festhome.com/ff/astra-film-festival/1411/184676

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia