Continental
Tribuna
Klaus Iohannis: ”Vreau să construim România normală, puternică, adică un stat funcţional. PNL înţelege acest drum”
ADVERTORIAL
1101 vizualizari
Klaus Iohannis: ”Vreau să construim România normală, puternică, adică un stat funcţional. PNL înţelege acest drum”

Președintele României, Klaus Iohannis, a explicat la Adunarea Regională a organizațiilor PNL din Sud-Est, motivul pentru care a decis să respingă ultimele propuneri de miniștri venite din partea social-democraților.

„Vedeţi foarte bine că se iau la PSD noi decizii pe care trebuie să le blochez, pentru că România riscă să fie distrusă de PSD. În toţi aceşti ani am reuşit să oprim foarte multe erori, dar PSD nu a învăţat nimic. Aţi urmărit cu siguranţă ultimele etape de aşa-numite remanieri. PSD a pierdut majoritatea în Parlament, dar îi este frică să meargă în Parlament să îşi ia votul de validare şi atunci am fost nevoit nu o dată, nu de două ori, de trei ori să refuz remanierea cerută cu obrăznicie. România nu va putea niciodată să progreseze aşa, în acest stil PSD-ist, însă există oameni pregătiţi care pot să conducă onest, cu responsabilitate şi pe mulţi dintre ei îi văd astăzi în această sală”, a afirmat Iohannis la întâlnirea liberalilor.

 

”Viitorul nu înseamnă doar bătălia cu PSD, înseamnă guvernare responsabilă”

 

 Klaus Iohannis a spus că alegerile prezidențiale înseamnă șansa României de a opri distrugerea țării.

„Pentru mine lupta aceasta nu e o luptă pentru un nou mandat, este şansa de a clădi ce nu s-a realizat în războiul permanent cu PSD, în eforul de a-i opri să distrugă România. Viitorul nu înseamnă doar bătălia cu PSD, înseamnă guvernare responsabilă, economie sănătoasă cu creştere durabilă, înseamnă idei comune, parteneriat şi colaborare. Eu vreau să construim România normală, puternică, adică un stat funcţional cu instituţii eficiente puse în slujba cetăţeanului. Mă bazez pe voi ca să le transformăm pe toate acestea în realitate” a spus Iohannis la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Est.

 

”În aceşti ani grei de luptă cu PSD mi-am folosit toate pârghiile constituţionale pentru a bloca legi, măsuri catastrofale”

 

În opinia președintelui Klaus Iohannis guvernarea PSD-ALDE de acum este ”cea mai păguboasă guvernare de la Revoluție”.

„PSD a produs cea mai dezastruoasă, cea mai păguboasă guvernare de la Revoluţie încoace. Ruşine! România anului 2019, cu o guvernare PSD, e un stat membru al UE fără spitale, fără autostrăzi, cu şcoli încă nesigure şi nefuncţionale, un stat în care iniţiativa privată şi investiţiile care generează dezvoltare sunt descurajate. În România anului 2019 nu avem asigurat nici măcar transportul public care să facă legătura permanentă între oraşele mari şi comunele din jurul loc. În asaltul continuu asupra statului român, PSD nu a mai avut timp să guverneze şi pentru oameni”, a afirmat Iohannis.

 

”Mă aflu azi aici pentru că PNL înțelege nevoia unui nou început pentru România”

 

Președintele le-a transmis liberalilor că proiectul ”României normale”, conceput de el este un efort colectiv, iar PNL va avea un rol determinant, va fi motorul acestei viitoare construcţii.

„Eu ştiu ce trebuie făcut. Iar primul pas, aţi ghicit, e îndepărtarea acestei guvernări nocive, PSD-iste. Repararea răului făcut de PSD în toţi aceşti ani în justiţie, adminsitraţie, economie, în zone unde statul a fost distrus, trebuie refăcut cât mai rapid. (...) Mă aflu azi aici pentru că PNL înţelege acest drum şi înţelege nevoia unui nou început pentru România. Aţi câştigat alegerile europarlamentare şi vă felicit încă o dată pentru asta. Aţi ajuns la acest rezultat pentru că v-aţi mobilizat, aţi propus o echipă foarte bună şi aţi dat oamenilor semnalul că pot avea încredere în voi. Aveţi primari eficienţi în multe localităţi din ţară, o echipă cu oameni pregătiţi să îşi asume intrarea la guvernare. Veţi fi principalul partid al unei coaliţii democratice care va guverna România mult mai bine pentru cetăţeni”, a spus Iohannis în faţa liberalilor prezenţi la adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Est.

 

Raluca Turcan: Klaus Iohannis este un președinte bun și eficient într-o Românie europeană

 

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a vorbit în discursul său de la Adunarea Regională a organizațiilor PNL din Sud-Est despre ultimele ”zvâcniri” ale unui guvern falimentar.

”De aproape trei ani, Președintele Klaus Iohannis și PNL au constituit Rezistența la politica nocivă a PSD. Zilele acestea asistam la ultimele zvâcniri de disperare ale guvernului PSD. După ce a secătuit țara de tot ce se putea, PSD a ajuns să fure până și miniștri, orice, numai să nu piardă puterea! Nu doar ca au dat legi ca să îi scape pe corupți. Au dat drumul la 19.000 de infractori periculoși de stradă. Și, pentru că asta nu era destul, i-au apăsat pe oameni cu povara unui trai mai scump. De 3 ani, România este campioană în Uniunea Europeană la creşterea preţurilor. Și-au pus pilele și clienții pe funcții plătite într-o lună cu leafa unui om de rând pe un an. Nu le-a păsat de spitale, unde oamenii mor cu zile. Adevărul gol goluț este că, aproape trei ani, au guvernat împotriva românilor. Pe Președintele votat de români l-au sabotat, pe cetățeni i-au disprețuit, mințit și furat. PSD a dat naștere unui stat care lucrează împotriva românilor. De aceea, PSD trebuie distrus ca sistem. Oricine au fost liderii, crezul politic a fost unul singur: că România le aparține. Odată cocoțați pe funcții, au vrut tot mai mult, în disprețul interesului public. Vom schimba toate aceste lucruri! PSD va plăti, la vot, factura tuturor șanselor ratate pentru țară”, a spus Raluca Turcan.

comentarii
5 comentarii

Dar pana acum, timp de 4 ani si jumatate, ce-ati facut dle presedinte? dD ce n-ati construit-o? Sau ati avut in vedere numai lucrul bine facut?
@@@
16.09.2019 20:38
Pentru ca la guvernare au fost si sunt cei mai mari hoti si analfabeti din istoria Romaniei !!!
Si pentru ca suntem o republica parlamentara nu una prezidentiala !
de asta !

Altfel poate aveam si noi scoli cu apa si toalete, spitale unde nu mori cu zile si drumuri asfaltate !

Si mai important NU AVEAM DATORII DE ZECI DE MILIARDE DE EURO, bani furati de psd, din care nu s-a facut NIMIC in trei ani.

Doar deficitul bugetului de pensii pentru restul anului acesta (3 luni) e de 2 MILIARDE DE EURO.
Pentru anul viitor e de aprox 8 MILIARDE DE EURO !
@@@@
17.09.2019 08:39
Cine se scuza se acuza! Il votam din nou. Va mai sta 5 ani alaturi de "guvernul meu" si tot nu va face mare branza! Nu e obisnuit cu munca... doar cu plimbarile si distractiile...
@@@
17.09.2019 19:42
3,5 milioane de oameni normali --- i-si vor aduce aminte de fraza spusa de prezident-- FANATICI RELIGIOSI --- deci, ai pierdut voturi stimabile-- Totusi daca te voteaza lumea tot nimic nu faci fiindca nu vrei.--- Constitutia i-ti da voie sa iei de barba pe ticalosi si sa faci curatenie -- dar trebuie o mina de fier din pacate nu o ai-- Votati oameni buni un TEPES
eu
17.09.2019 21:04
PAI ANORMALII CUM SA FACA CEVA NORMAL?????
18.09.2019 14:00
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia