Tribuna
PNL
Klaus Iohannis, validat de CCR pentru al doilea mandat de preşedinte: "Vom construi România puternică, prosperă și normală pe care ne-o dorim!"
Klaus Iohannis, validat de CCR pentru al doilea mandat de preşedinte:

Curtea Constituțională a validat joi, în cadrul unei şedinţe solemne, alegerea lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de președinte al României.

"Votul pe care mi l-au acordat românii pentru un nou mandat de Președinte al României reprezintă pentru mine o onoare deosebită și, în același timp, o mare responsabilitate.

Primul meu mandat de Președinte, care se va încheia în mod oficial în foarte scurt timp, a fost unul plin de provocări. Timp de cinci ani, am rămas permanent conectat la problemele reale ale societății, iar prin acțiunile mele m-am opus cu fermitate acelor tendințe regresive pe care le-am considerat un real pericol pentru democrație.

Ne aflăm la 30 de ani de la momentul în care românii au decis să-și proiecteze viitorul în democrație, iar construcția constituțională a răspuns acestui deziderat, instituind mecanisme de protecție a drepturilor și libertăților fundamentale și de bună funcționare a autorităților statului", a declarat Klaus Iohannis.

"Este imperativ ca actorii statali care însuflețesc această construcție să acționeze în beneficiul națiunii române. A veghea la respectarea Constituției și a-i garanta supremația, în spiritul și litera sa, ca ultimă barieră în fața derapajelor de la regulile democratice, sunt de o importanță vitală.
În toate activitățile lor, autoritățile publice trebuie să acționeze cu bună credință și să dea dovadă de un atașament autentic față de Legea fundamentală și față de valorile democratice.
În virtutea rolului constituțional al Președintelui României, voi acționa pentru o mai bună funcționare a autorităților și instituțiilor publice, pentru ca acestea să fie cu adevărat în slujba românilor. Voi continua să fiu un apărător ferm al respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, al valorilor supreme consacrate în Constituție, în spiritul tradițiilor democratice ale poporului român și idealurilor Revoluției din Decembrie 1989, apărate cu jertfă de sânge în urmă cu 30 de ani.
Voi veghea în continuare la respectarea Constituției și voi susține și în viitor, cu toată hotărârea, valorile statului de drept și parcursul european al României. Acestea sunt nu doar principiile care mi-au călăuzit întotdeauna acțiunile și deciziile, dar și direcția în care, nu o dată, ci de trei ori în acest an - la alegerile europarlamentare, cu ocazia referendumului pentru justiție și la alegerile prezidențiale - românii au arătat că vor să meargă țara noastră. Drumul ales de români este unul cu un singur sens, la care, prin activitatea lor, trebuie să se alinieze toate autoritățile statului.
România este un stat de drept, iar românii sunt o națiune cu reflexe profund democratice, astfel că cei care au girat asaltul asupra independenței justiției au primit cea mai severă și legitimă sancțiune prin votul oamenilor. Este cel mai puternic semnal că toți decidenții politici și instituționali trebuie să își asume ca inalienabile principiile că nimeni nu este mai presus de lege și cel al colaborării loiale între autoritățile publice.
Dezvoltarea societății noastre nu este despre persoane sau funcții, ci despre datoria de a face bine țării noastre, contribuind direct la progresul României, învestiți fiind cu încrederea românilor. Și sunt convins că, pe temelia valorilor democratice pe care le-am apărat în toți acești ani, vom construi România puternică și prosperă, și normală pe care ne-o dorim!", a precizat şeful statului.

Ședința a avut  loc după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale din 2019, turul al doilea. Astfel, candidatul PNL, Klaus Iohannis, a obţinut 66,09% din numărul de voturi valabil exprimate, iar reprezentantul PSD, Viorica Dăncilă, 33,91% din voturi.
Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Mircea Preoţescu, a precizat că Iohannis a obţinut 6.509.135 de voturi valabil exprimate, iar Dăncilă - 3.339.922, potrivit rezultatului final la alegerile prezidenţiale.
Alături de Klaus Iohannis au fost prezenţi premierul Ludovic Orban, membri ai Guvernului și parlamentari liberali.


comentarii
4 comentarii

Cand vom construi o Romanie puternica? In al treilea mandat, poate. Pana acum de ce n-ati construit? V-a tinut PSD-ul de maini?
29.11.2019 13:02
Cineva mai sue are comanda la papusile( presediti ai ) Romaniei-- Industria distrusa, agricultura o fac strainii, padurile taiate de noi pentru straini, gazul si petrolul la straini --,hidrocentralele pa butuci -- toate distruse cu ajutorul tradatorilor de tara -- motivul?? sa stam garboviti la cheremul altora cu blidul gol -- sa nu mai zic -- oamenii buni de munca --sclavii europei -- Romania lucrului bine facut a incheiat cincinalul -- adica sa facut nimic si acela -PROST- vine un nou cincinal Romania Normala -- adica asa cum a fost pana acum sa fie si in al doilea cincinal-???? Domnule pre-- acum nu mai ai dusmani care sa te tina pe loc SA vedem acum ce vei face?? E usor a scrie versuri -- ce nimic nu au a spune --insirand la vorbe goale ce din coada dau sa sune -- o sa vedem daca Eminescu are dreptate sau anulezi zicala ?? ce zici?? pui pe Romani la suflecat manecile sau bla,bla ,bla again?
mike
29.11.2019 19:40
Nu va face nimic! Va da iar din gura si atat... Alegerile anticipate nu le va castiga peneleul si iar va declara razboi pesedeului si o va tine asa pana in 2024 cand va intra intr-o vacanta definitiva... Ne procopsiram!
30.11.2019 09:29
De ce l-au validat ? Au uitat ce a facut cu hotararile lor ?
30.11.2019 15:22
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica