Continental
Tribuna
Klaus Iohannis și-a lansat noua carte la București. Sibieni în public și la autografe
Sorana MAIER
2065 vizualizari
Klaus Iohannis și-a lansat noua carte la București. Sibieni în public și la autografe

Președintele României, Klaus Iohannis, și-a lansat miercuri cea de-a treia carte, „EU.RO - un dialog deschis despre Europa”, la Teatrul Național din București, între cei care s-au aflat alături de șeful statului și au primit autografe la final, fiind și deputatul PNL, Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean, și unul dintre cei mai cunoscuți polițiști români, Marian Godină, și el autor de carte.

„Mi-a făcut plăcere să lansez astăzi volumul „EU.RO - un dialog deschis despre Europa”. Îmi doresc ca această carte să fie utilă cetățeanului interesat, care vrea să știe mai bine cum funcționează Uniunea Europeană și care sunt avantajele noastre ca membri UE”, a scris Klaus Iohannis pe pagina de facebook.

„Europa este România. România este Europa! Acesta este mesajul transmis astăzi de Președintele României la lansarea cărții EU.RO.
Eu.ro este un volum pe care fiecare european ar trebui să îl aibă în biblioteca sa, pe care fiecare român ar trebui să îl citească și să îl înțeleagă și a cărui importanță nu poate fi subestimată, este un volum de cultură generală. Mai mult decât atât, este un manual. Un manual  pe care cei de la guvernare ar trebui să îl parcurgă, să îl învețe, să îl interiorizeze și care ar trebui să le servească o lecție importantă: România a primit o șansă importantă, face parte dintr-un grup select, un grup care a schimbat istoria și care o va schimba în continuare. Această șansă NU trebuie irosită. Românii merită să simtă în propria casă și pe propria persoană avantajele de a fi europeni. Pentru asta însă, politicienii din țară trebuie să se îngrijească să avem o Românie cu stat de drept, cu respect față de lege, bazată pe educație solidă, de calitate. Oameni educați înseamnă o Românie educată, înseamnă o Românie prosperă pentru cei mulți”, a spus Raluca Turcan.

Prezentă la evenimentul de lansare, Daniela Cîmpean a postat pe pagina de socializare și fragmente din carte:

„Uniunea Europeană este o construcție în centrul căreia se află cetățeanul și bunăstarea lui, un proiect gândit și clădit de oameni, pentru oameni și în folosul lor. Uniunea Europeană nu este un construct îndepărtat și abstract, ci un cumul de valori, alegeri și decizii concrete care ne privesc pe fiecare dintre noi, în fiecare zi.” sau
“Cea mai lungă perioadă de pace din istoria continentului, un nivel al bunăstării și o calitate a vieții fără precedent, șansa de a călători liber, de a studia și de a munci, la adăpostul unor reglementări legale, în oricare dintre țările membre sunt numai câteva dintre motivele care fac diferența dintre o Europă unită și una divizată de neîncredere și teamă.”

Klaus Iohannis a lansat la finalul anului 2014, după ce a câștigat alegerile prezidențiale, volumul „Pas cu pas”, iar în anul 2015 și-a lansat cea de-a doua carte, „Primul pas”.

 

© www.facebook.com/klausiohannis/
© www.facebook.com/klausiohannis/
© www.facebook.com/klausiohannis/
© www.facebook.com/klausiohannis/
 
© www.facebook.com/klausiohannis/
© www.facebook.com/presedinta.cj.sibiu/


comentarii
6 comentarii

cine io scriso?ca aia pas cu pas o scriso zimbitoarea de la primaria sibiu
asta stiw sa scrie romaneste?
ardeo
18.04.2019 12:11
Mi-e sila!!!!! Nu mai bloca bai sas idiot tara! Ia-ti lingaii si carati-va din Romania noastra!
18.04.2019 16:09
Lingăii la apel.Ce carte importantă frați ROMÂNI,cred că a-nceput-o pe când dădea meditații,sau poate mai devreme,că precis cu viteza cu care gândește și scrie,dacă o fi scris-o el.În rest vedeți și singuri,doar personalitați de msrcă ai culturii de partid,Turcana guriță dulce,Rareș chelie deasă,Falcă cel fără remușcări,aproape complet corul vânătorilor(de succesuri),lipsește doar Horby.Ptiu....
pepe
18.04.2019 20:42
Ati vazut cum stau insirati mai -marii peneleului si zambesc fals? E ca la plenarele C.C ale P.C.R. Va tot spun ca istoria se repeta. Poate credeti ca spun o banalitate, dar uite exemplul viu. Dar... apropo... cine o fi scris cartea semnata de dl. presedinte?
@@@
18.04.2019 22:45
pentru psd o carte inseamna ceva scris de altii ca sa nu stai in inchisoare atat de mult pentru furt !

e nasol ardeo cand sunteti la cel mai jos nivel din istoria psd ?

nu poti decat sa razi cand un asistat social repeta ca o placa stricata minciuni pe care orice din tara asta le vede ca atare. atat de limitati sunt psd ca striga ziua in amiaza mare ca e intuneric si apoi se mai si mira ca nu ii crede nimeni !

dar la ce te poti astepta de la un partid in care tot guvernul adunat nu trece de 12 clase facute cinstit si IQ de 100 !!!
ca ei au facultati facute la 50 ani la ff la cucuietii din deal si masterate si doctorate facute in 3 zile cu copy paste nu mai mira pe nimeni. ca soferi si secretare au ajuns ministrii si mari parlamentari la fel.

un partid de incapabili, hoti si slugi ale hotilor care nu sunt in stare nici sa citeasca de pe foi, la fel ca postacii lor. si-au schimbat singuri 3 guverne si peste 80 de ministrii ca nu erau suficient de analfabeti.
unicul fan psd face iar spume
19.04.2019 09:14
O fi pesedeul incapabil, dar nici dl. Johannis nu-i capabil sa scrie o carte///
19.04.2019 14:54
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia