Continental
Tribuna
ADVERTORIAL
Klaus Iohannis: Salut votul acordat în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruţa Kövesi
Klaus Iohannis: Salut votul acordat în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruţa Kövesi
Preşedintele României, Klaus Iohannis, apreciază votul acordat ieri, în cadrul reuniunii Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii Laurei Codruţa Kövesi pentru poziţia de procuror şef al Parchetului European.

„Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanţial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experienţa şi competenţa doamnei Kövesi. Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obţinut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupţiei şi în apărarea statului de drept. Aşa cum am acţionat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenţi şi profesionişti în funcţii de conducere la nivelul instituţiilor Uniunii Europene”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.
Consiliul UE, în formatul COREPER (ambasadorii statelor membre), a votat joi pentru susţinerea Laurei Codruţa Kövesi la şefia Parchetului European. După ce Parlamentul European, cealaltă instituţie implicată în numire, a stabilit susţinerea Laurei Codruţa Kövesi, din acest moment vor începe formalităţile pentru instalarea acesteia în funcţie.
În cadrul votului de ieri, fosta şefă a DNA a primit 17 din cele 22 de voturi exprimate, inclusiv din partea României.

Raluca Turcan: ”Victorie imensă pentru PNL şi Preşedintele Klaus Iohannis”

Votul primit ieri de Laura Codruţa Kövesi a fost primit cu entuziasm de preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan. ”Victorie imensă pentru PNL şi Preşedintele Klaus Iohannis care au susţinut candidatura Laurei Codruţa Kövesi pentru postul de Procuror şef european! Bunul simţ, profesionalismul şi apărarea valorilor democratice au contat pentru toţi partenerii europeni care şi-au dat astăzi votul pentru candidatul român. Au avut drept argument semnalul puternic transmis de peste 6,5 milioane de români care au ales acelaşi drum la Referendumul din 26 mai. Este o recunoaştere a direcţiei pro-europene şi a capacităţii românilor de a apăra valorile statului de drept. Doar aşa putem demonstra că România nu înseamnă doar PSD şi lupta lor cu justiţia. Viorica Dăncilă a rămas în offside când a dat mandat împotriva României şi a demonstrat că singurul ei crez politic este lupta împotriva justiţiei şi a românilor cinstiţi”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook (CU LINK!).

Pentru liberali, această funcţie pentru România a fost un obiectiv asumat încă de la începutul începerii formalităţilor de alegere a procurorului-şef. Pe de altă parte, Guvernul Dăncilă a dat mandat clar împotriva candidatului României, însă în ciuda poziţiei Guvernului, Preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat reprezentantului României în COREPER, ambasadorului Luminiţa Odobesc, să voteze favorabil Laurei Codruţa Kövesi. Reprezentantul României s-a conformat.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia