Tribuna
Klaus Iohannis, preferatul racovițenilor. Viorica Dăncilă, scor mare la Hoghilag, iar Dan Barna, rezultat maxim în Poiana Sibiului
Andra MARINESCU
1588 vizualizari
Klaus Iohannis, preferatul racovițenilor. Viorica Dăncilă, scor mare la Hoghilag, iar Dan Barna, rezultat maxim în Poiana Sibiului
Klaus Iohannis a câștigat alegerile în primul tur al prezidențialelor în toate comunele și orașele din județul Sibiu.


Cel mai mare procent de votanți convinși de șeful statului s-a înregistrat la Racovița, candidatul PNL obținând aici 80,97% din sufragii. Nu vorbim despre cel mai mare număr de voturi din mediul rural obținut de Iohannis, ci doar despre cel mai mare procent raportat la numărul celor care și-au exercitat dreptul de vot. În orașe, altele decât municipiile Sibiu și Mediaș, conduce detașat, cel mai bun scor obținându-se la Ocna Sibiului - 73,94%, iar cel mai mic scor din mediul urban înregistrând la Dumbrăveni - 65.9%.


Vioria Dăncilă, cel mai bun scor la Hoghilag


Contracandidatul său din turul doi, Viorica Dăncilă, a reușit să obțină cele mai multe voturi la Hoghilag, unde a înregistrat un scor de 36.03%. Totuși, și aici  candidatul PSD a fost surclasat de Klaus Iohannis, care a fost votat la Hoghilag de 47,34%.
Cel mai mic scor obținut de Dăncilă a fost înregistrat la Orlat, unde 4.87% dintre votanți au pus ștampila pe numele candidatului PSD.


Victorie pentru Barna, în satul vacanțelor copilăriei


Candidatul USR - PLUS a obținut cele mai multe voturi la Poiana Sibiului, loc în care a declarat în mai multe rânduri că își petrecea vacanțele în copilărie. În Poiana Sibiului, Barna a obținut 19,66% din voturi.
Aici, contracandidații lui au obținut 65,05% - Klaus Iohannis și 9,83% - Viorica Dăncilă.
Cele mai puține voturi obținute de Dan Barna în județul Sibiu au fost înregistrate la Merghindeal, unde 1,28% dintre votanți au pus ștampila pe numele candidatului USR - PLUS (șapte voturi).

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia