Tribuna
Klaus Iohannis: „Nu se poate construi o Românie fără români”
ADVERTORIAL
2023 vizualizari
Klaus Iohannis: „Nu se poate construi o Românie fără români”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii şi simpatizanţii PNL din Diaspora, că România nu se poate reconstrui fără forța românilor care din varii motive au ales să părăsească țara.

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o întâlnire cu reprezentanții și simpatizanții PNL din Diaspora, la sediul Partidului Popular European din Bruxelles. ”Eu sunt foarte realist, știu că mulți dintre voi v-ați făcut un rost acolo unde stați, în Bruxelles, în Germania, în Anglia, în Italia, în Spania, în America, în Canada, de unde veniți. Dar sunt convins că nu toți românii sunt fericiți că stau afară. Mulți dintre ei chiar își doresc să revină și pe ei să nu îi descurajați, ci să-i încurajați, fiindcă o Românie fără români nu se poate construi. Dacă toată lumea pleacă afară, atunci cine rămâne? Știți foarte bine: pesediștii. Or asta nu cred că poate să își dorească un român de bună-credință”, a mai spus șeful statului.

 

„Acel slogan mizerabil <>, este creat de PSD”

 

Șeful statului a combătut ideea că toate partidele au aceleași puncte negative.

„Cunoașteți acel slogan mizerabil <>, este un slogan creat de PSD. Nu pentru a ridica PSD, ci pentru a coborî PNL la nivelul lor mizerabil. Or așa ceva nu putem și așa ceva nu pot să accept. Așadar, redați românilor speranța, aș putea spune chiar credința în patria lor, în România. Și poate, dacă totul merge bine și câștigăm și începem să guvernăm pentru români, nu împotriva românilor ca PSD, să începem să facem din România acea țară în care voi, din Diaspora, nu doar visați să vă întoarceți odată, cine știe când, ci chiar să începeți să vă faceți planuri concrete de întoarcere în țară. Și dacă nu o faceți voi, încurajați-i pe alții să o facă”, a declarat șeful statului.

 

Câștigarea alegerilor

 

Klaus Iohannis a spus că speră să câștige, împreună cu PNL, următoarea bătălii electorale, fiindcă ”o națiune nu poate să fie la nesfârșit în război cu sine.” Noi ne-am angajat, eu împreună cu liberalii care mă susțin în această campanie, să mergem mai departe. Am început și am câștigat până acum trei bătălii: europarlamentarele, referendumul și recent, cu mare bucurie, contrar tuturor așteptărilor, moțiunea de cenzură. Urmează prezidențialele, urmează localele și urmează parlamentarele”, a declarat șeful statului. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu are ”deloc de gând să o lase moale cu campania”, deoarece singura metodă de a rata nişte alegeri este să crezi că le-ai câştigat înainte de scrutinul propriu-zis.

 

Iohannis a ținut partea românilor

 

Președintele a acuzat PSD că a declanșat ”un atac asupra românilor”, care ”a culminat cu un atac fizic asupra românilor din acel 10 august de tristă amintire”. ” A fost un război urban al PSD împotriva românilor, mai ales împotriva românilor din Diaspora, fiindcă foarte mulți atunci au venit din Diaspora să protesteze împotriva PSD. Au fost primiți cu bâte, gaze lacrimogene și acei jandarmi echipați de război urban”, a fost modul în care șeful statului a caracterizat evenimentele din 10 august. ”Cineva trebuia să țină partea românilor”, a spus Iohannis, adăugând că el personal  a luat partea românilor, alături de PNL și de ”încă câțiva din Opoziție”. ”Noi am luat partea românilor și ne-am declarat clar, pe față, anti-PSD. De acolo vine războiul nostru împotriva PSD. Nu este un război doctrinar, atenție, faceți vă rog diferența. Este un război între o forță politică care a luat puterea prin alegeri și a deturnat-o și noi, ceilalți, Președintele și Opoziția, care luăm partea românilor”, a punctat șeful statului.






comentarii
10 comentarii

Tot mandatul doar PSD, niciodata nu ai criticat
PNL, de parca au fost sfinti. Ai invrajbit romanii care au votat masiv PSD tocmai pentru a trai mai bine.Prerogativele presedintelui sunt altele.Tie nu iti sta bine ca presedinte jucator.
Vei pierde presedintia
20.10.2019 18:53
N-ai facut nimic ptr noi si pentru Romania noastra! A NOASTRA, nu a ta, sasalaule. Tu nu vrei decat guvernul tau, parlamentul tau, totul al tau . Ai invrajbit poporul ăsta cu ura ta fata de psd. 5 ani n-ai facut altceva decat sa-ti versi veninul si sa blochezi tara.
A venit momentul sa ti se intoarca !
IESIM LA VOT CA SA SCAPAN DE TINE WERNERE
Scapam de tine wernere
20.10.2019 19:07
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1003690546633029&id=240917169577041
20.10.2019 20:13
Oare cei 3,5 milioane de romanii normali nu sunt Romani?? pe ei cum iai tratat --FANATICI RELIGIOSI - Daca psd -isti au distrus fizic Ro. tu cu pnl-isti tai vrei sa distrugi Romania din punct de vedere moral-- si asta e si mai rau -- Vrei ajutorul diasporei?? atunci trebiue sa le indeplinesti si doleantele lor -- tara libera, credinta libera , si lasat poporul sa decida -- Uitate ce sa intimplat in tara in acesti 5 ani de guvernare sub presedentia ta -- nu ai schitat nici un gest -- iar tara a fost ridiculizata pe mapamond -- taieri ilegale de paduri, padurari respectuosi cu legea , ucisi , copii vinduti si ucisi , interlopi cu putere de decizii inafara legii , magistrati platiti baban corupti pina in maduva oaselor - puscariasi ucigasi eliberati fara motive -- si o tara in dendrigolada adica fara stapan Vrei o Romania normala?? FARA DUMNEZEU , NICIODATA -- ,
20.10.2019 20:25
am ajuns ca si pana acum sa votam raul cel mai mic.

nu e presedintele perfect insa decat o analfabeta din psd, partidul hotilor comunisti convertiti la capitalismul de cumetrie, pana la urma o sa votez Iohannis.

cei 13% care au votat psd nu au fost deloc o majoritate masiva cum viseaza unii.

romanii sunt scarbiti de politicieni, indiferent de partidul din care provin.
ar fi timpul pentru o resetare, o curatare a clasei politice, insa nu se va intampla prea curand.
robert
21.10.2019 11:05
interesanta afirmatie
da o romanie condusa de la bruxelles paris berlin se poate?
pina cum erau romani si psdei
acum care is mai romani?
adi3
21.10.2019 12:18
Au fost o dată patru personaje foarte cunoscute: Fiecare, Cineva, Oricine si Nimeni.

Trebuia efectuată o muncă importantă şi au rugat pe Fiecare să ia parte.
Fiecare era convins că Cineva se va ocupa, Oricine ar fi putut să o facă, dar Nimeni nu a făcut-o.
Aflând acest lucru, Cineva se supără, pentru că responsabilitatea revenea la Fiecare.
Fiecare credea că Oricine ar putea să o facă, dar Nimeni nu-şi dădea seama că Fiecare se sustragea.

La sfârşit, Fiecare critică pe Cineva, în timp ce Nimeni nu făcuse ceea ce Oricine ar fi putut să facă.

Valabil pentru toti politicienii si (aproape toti) cetatenii Romaniei.
2cents
21.10.2019 17:17
Si CINEVA-asta a facut totusi ceva si-au umplut buzunarele doldora si a celor ce nu au facut- NIMIC- dar care iau sustinut pina cand au chelit tara-- si---- NIMENI- A TACUT CA PURCELUL IN CUCURUZ--- Felicitari lui Robert un adevar pe care nimeni nu-l doreste
mike
21.10.2019 19:18
PSD; PSD; PSD - altceva nimic ! Si mai vrea un mandat!
Andrada
21.10.2019 21:46
România fără români e ca nunta fără lăutari ( ?? )
pv313urss
22.10.2019 12:31
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA