Continental
Tribuna
Klaus Iohannis: „Nu este nevoie de un ministru al Educației PSD, fiindcă vom avea de săptămâna viitoare un alt guvern”
ADVERTORIAL
1927 vizualizari
Klaus Iohannis: „Nu este nevoie de un ministru al Educației PSD, fiindcă vom avea de săptămâna viitoare un alt guvern”

Președintele Klaus Iohannis a declarat la Adunarea Regională a filialelor PNL din Nord-Est, organizată la Iași, că schimbarea României poate veni doar având la cârmă un guvern liberal. „PSD este principalul motiv al rămânerii în urmă a României! Fără PSD, România ar fi fost mult, mult mai departe. Fără PSD, România ar fi fost în rând, cum se spune, cu celelalte națiuni europene. Acest decalaj, dragii mei, trebuie depășit. Acest decalaj trebuie depășit cu un guvern responsabil, cu un guvern liberal!”, a declarat șeful statului.

 

”Îmi doresc foarte mult ca această moțiune de cenzură să treacă și acest guvern eșuat să pice!”

 

La capitolul nerealizărilor PSD, Iohannis s-a referit și la amânarea examenului de rezidențiat. „Păi, dragii mei, acum se organizează rezidențiatul, când trebuia să fie? În noiembrie? Te apuci de un examen național extrem de important pentru tinerii medici, te apuci în octombrie? Acest lucru, dragii mei, după părerea mea, ar fi trebuit să fie gata rezolvat, afișat, comunicat, cel târziu în martie. Cel puțin cu jumătate de an înainte să știe tinerii absolvenți ce au de făcut. Iată de ce este nevoie de România Educată, pentru a pune, odată pentru totdeauna, în ordine educația în România, și asta o spun cu toată răspunderea, astăzi, de Ziua Educației! Păi, nu ți-ar fi rușine, PSD?”, a acuzat șeful statului anunțând că  „nici nu este nevoie de un ministru al educației PSD, fiindcă vom avea de săptămâna viitoare un alt guvern”, a punctat Klaus Iohannis. Șeful statului a pledat pentru debarcarea Guvernului PSD. „Eu îmi doresc foarte mult, și o spun public, pentru ca tot românul să înțeleagă – eu îmi doresc foarte mult ca această moțiune de cenzură să treacă și acest guvern eșuat să pice!”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele i-a îndemnat pe liberali să lupte pentru a câștiga alegerile împreună. „Pentru Moldova, România Normală este România în care există o autostradă sau două care leagă Moldova de restul țării. Moldova Normală este o Moldovă care primește banii ce i se cuvin”, a spus șeful statului.  

Klaus Iohannis a fost aşteptat la intrarea la Adunarea Regională a filialelor PNL din Nord-Est de un bătrân din judeţul Neamţ, care i-a înmânat un toiag: „Dacă altfel nu se poate, cu el să faceţi o regulă, o Românie normală”.

„După atâtea tulburări şi atâta nelinişte, dacă nu puteţi cu vorba bună şi cu înţelegere, faceţi dreptate cu această unealtă. Dumnezeu să vă ajute!”, a afirmat bătrânul, care i-a oferit preşedintelui şi un coş cu produse aduse din propria grădină.

 

Raluca Turcan: „În 10 octombrie va fi ultima dată când ne vom adresa Vioricăi Dăncilă cu titulatura de prim-ministru al României”

 

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie este "cea mai puternică" din ultimii 30 de ani."Am pregătit cea mai puternică moţiune de cenzură, unica moţiune de cenzură din ultimii 30 de ani care are toate semnăturile pentru ca acest guvern să devină istorie. Acest guvern va deveni istorie joi. Ţineţi minte - 10.10 (10 octombrie - n.r.) va fi ultima dată când ne vom adresa Vioricăi Dăncilă cu titulatura de prim-ministru al României. Va pleca acasă", a afirmat Turcan.

Liderul PNL Sibiu a arătat că această moţiune de cenzură este o posibilitate şi o şansă care "a dat la o parte bariera ce ne-a sufocat până acum". Despre preşedintele Iohannis, Turcan a spus că "are experienţa modernizării unei comunităţi". "Putem spune că succesul modernizării europene este un brand al lui Klaus Iohannis şi al PNL", a susţinut Raluca Turcan.

 

Victoriile lui Klaus Iohannis

 

Președintele PNL, Ludovic Orban, a enumerat victoriile obținute de șeful statului împotriva PSD descris drept „cel mai puternic, cel mai perfid și cel mai ticălos adversar, care a existat în ultimii 30 de ani”. „Faptul că astăzi nu e în vigoare Ordonanța 13 se datorează președintelui României, în spatele căruia au venit toți românii corecți, toți românii cinstiți, toți românii educați, toți românii care vor binele României. Faptul că astăzi în fruntea Parchetelor nu stau politrucii din magistratură ai PSD-ului, gen politrucul care este desemnat să conducă Secția specială, i se datorează rezistenței președintelui Klaus Iohannis”, a punctat Ludovic Orban. El a enumerat și realizările din politica externă, precum Reuniunea celor trei Mări, Summitul de la Sibiu sau faptul că România a dat procurorul șef european, alegere care „se datorează în primul rând președintelui Klaus Iohannis”.

comentarii
10 comentarii

Un bou!
Mm
06.10.2019 18:48
Nici eu si fam mea nu-l mai putem suporta. Si ca si cum nu era de ajuns a mai luat-o si pe duduia care a fost la dna noaptea ca hotii, camuflata cu batic
@Mm
06.10.2019 18:59
Nu pot crede pina nu vad asta- Ori cum nici pnl- nu e mai breaz -- toti traseisti incompetenti dornici doar sa ajunga la coilan
06.10.2019 21:14
e si mm si @mm, el centreaza, el raspunde.

mai primiti ceva de la dancila sau, de cand nu s-au primit banii de la buget, postati pe datorie ?
asistatul psd sufera de personalitati multiple
07.10.2019 08:22
Nici de tine nu mai e nevoie fraiere ca de luna viitoare o sa fie un alt Presedinte, normal la cap, de data asta, nu un troglodit ca tine!!!!
Sas "destept"
07.10.2019 08:34
Ati auzit? Ati retinut? "...un guvern responsabil, un guvern PNL". Din gandirea unui geniu politic!!!! - inca presedinte.
Nicu
07.10.2019 08:36
"De neamul moldovenilor"vorba cronicarului.Cu bata,ca nu mai mere cu sarma.De la Bogdan voda la Verner Pres tot de la apus vine lumina in Moldova.
Cronicar de haz
08.10.2019 08:53
E f.greu ca un guvern sa fie demis de 6 partide,la stilul de politica damboviteana.Asta e in avantajul Transilvaniei, ca tot ce se investeste va fi in aceasta zona restul tarii ramanand pe nicaeri.Dupa 20 ani voi merge sa il votez pe Johannis ,el fiind singurul firicel ce mai tine Romania legata de UE.
ION
09.10.2019 15:04
E bine sa ai relatii cu westul dar si cu estul-- Dar aceste relartii trebuesc sa fie avantajoase de ambele parti-- -- Cu rusii nema avantaje pentru noi cu westul nici astia nu-s mai buni te pisca razind si e periculos sa importam de la ei marele -liberalism -- Unde a dus merkel Germania?? dupa ea si Austria , Elvetia -- in curind voe fi razboaie civile din cauza colonizarii islamice si din cauza -DEXAXARII CIVILIZATIEI UMANE -- lgbtzxaoe -- la care a aderat si iubitul nostru conducator iohanica -- facind 3,5 miloane de oameni normali- FANATICI RELIGIOSI -. asa ca mai gindeste putin --ionica
mike
09.10.2019 19:48
UE nu ne da nimic gratis... Si ce pare a fi gratis, platim cu varf si indesat... asa ca nu plange dupa UE. Nu ne lasa... Cui sa mai vanda toate porcariile si posircile? unde sa-si arunce deseurile?
09.10.2019 22:47
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia