Tribuna
PNL
Klaus Iohannis merge în vizită la Casa Albă. Se întâlneşte cu Donald Trump şi va fi decorat
Klaus Iohannis merge în vizită la Casa Albă. Se întâlneşte cu Donald Trump şi va fi decorat

Preşedintele Klaus Iohannis va face o vizită în SUA, în perioada 4-9 iunie, urmând să aibă o întâlnire cu preşedintele SUA, Donald Trump şi să participe la Forumul Global al American Jewish Committee, unde va primi distincţia „Light Unto the Nations”, cea mai înaltă distincţie a organizaţiei.

  • „Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua în perioada 4-9 iunie a.c. o vizită în Statele Unite ale Americii. Elementul central al acestei vizite este constituit de întrevederea oficială a Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Președintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, în data de 9 iunie”, se arată într-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi Donal Trump va fi un prilej pentru a discuta perspectivele Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite.

  • „Întrevederea celor doi înalți oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia. Astfel, Președintele Klaus Iohannis va aborda prioritățile de acțiune în cadrul relației bilaterale și va reconfirma angajamentul ferm al țării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil și de încredere al Statelor Unite”, mai arată Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis va participa în data de 5 iunie, în calitate de invitat de onoare, la Forumul Global al prestigioasei organizații American Jewish Committee (AJC), care are peste 110 ani de existență, mai informează Administraţia Prezidenţială.

  • „Cu acest prilej, AJC va acorda Preşedintelui Klaus Iohannis distincția „Light Unto the Nations”, cea mai înaltă distincție a organizației care se decernează unor șefi de stat sau de guvern în semn de recunoaștere pentru impactul internațional important în domeniul păcii, securității, democrației, promovării valorilor umane. American Jewish Committee a evidențiat, în decizia de acordare a distincției, faptul că a hotărât onorarea Președintelui Klaus Iohannis pentru acțiunea sa de „lider dedicat întăririi democrației și a statului de drept în România, (…) pentru eforturile sale de a combate anti-semitismul și pentru a aprofunda legăturile dintre România și SUA, precum și între România și Israel”, se mai arată în comuncat.

Distincția va fi prezentată, cu ocazia unui moment special, în cadrul Forumului Global, World Leaders Plenary. La Forumul Global, care se desfășoară în perioada 4-6 iunie, vor lua parte peste 2.500 de participanți din 70 de țări, se arată în comunicatul de presă.

„Light Unto the Nations” a mai fost acordată unor lideri marcanți, cum ar fi Cancelarul german, Angela Merkel, președintele Franței, Nicolas Sarkozy, președintele Statelor Unite ale Americii, Bill Clinton, precum și altor șefi de stat din Europa și America Latină.

Vizita la Washington mai cuprinde și alte elemente de program, inclusiv o întâlnire cu reprezentanții comunității de români din SUA, potrivit sursei citate.

foto: europafm.ro

 

comentarii
1 comentarii

Ce rol a avut Monica Lewinsky in decorarea lui Bill Clinton ???
cumhurbaskan imprudenciu
02.06.2017 13:05
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia