Continental
Tribuna
Klaus Iohannis: Medicii care lucrează cu bolnavi de COVID vor primi bonusuri lunare de 500 de euro
Klaus Iohannis: Medicii care lucrează cu bolnavi de COVID vor primi bonusuri lunare de 500 de euro
© presidency.ro

Medicii care lucrează cu pacienți infectați cu noul coronavirus vor primi bonusuri lunare de 500 de euro. Solicitarea a fost făcută, astăzi, de preşedintele Klaus Iohannis către premierul Ludovic Orban în cadrul videoconferinţei în care a fost analizată situaţia dramatică de la Suceava, anunţă digi24.

„Vreau în acest cadru să anunț o măsură pe care am solicitat-o Guvernului României. Personalul medical, medicii noștri sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei.
Avem încredere în ei, ne punem speranțele în ei, dar trebuie să fim foarte conștienți că pentru ei este o situație de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem aștepări mari de la ei și atunci, în consecință, cred că este corect să recunoaștem această situație și să recunoaștem, evident, că este nevoie și de un pic mai mult decât cuvinte frumoase.
Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună.
Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil.
Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete.
Trebuie să știți că mă bazez pe dumneavoastră toți, și autoriăți centrale, și autorități locale din Suceava, să rezolvăm repede și bine această situație”, a spus președintele Klaus Iohannis în cadrul videoconferinței. 

comentarii
6 comentarii

Daca sant neimpozabili e la limita acceptabilului, dar tare cred ca mister Catu o sa ii impoziteze.
ION
03.04.2020 02:09
Ce răutate ,păi au salarii destul de mari.Pînă la urmă au depus un jurămînt indiferent de situaţie. Ruşine să vă fie medicilor , ar trebui să vă faceţi treaba indiferent de situaţie, nu numai voi sunteţi in linia întîi, mai sunt şi alţi indiferent dacă lucrează sau nu în domeniul sanitar. Oare de unde vin acei bani ( 500Euro )care o să li se dea în plus??? Sigur s-ar fi putut folosi în cu totul alte scopuri mult maui importante.
Ionel
03.04.2020 09:03
Medicii au nevoie de echipamente de protectie! Degeaba le dai 500 de euro in plus daca ii trimiti la moarte! Si Ceausescu le-a promis 200 de lei la pensie pe ultima suta de metri !
# echipamente de protectie
03.04.2020 09:53
A gandit-o Herr President de numa! Cum sa le dai 500 euro bonus cand ei au salarii de 4000 euro net per luna ?
500 euro pt ei nu inseamna nimic! Dupa ce le-ai dat casa ANL, chirie simbolica de 200 ron /luna, apoi pret muuult sub piata la achizitie, apoi statut social (din sudisti sau ialomiteni fara viitor i-ai facut ardeleni si dr, s-au mai casatorit si cu ardelence), cand au tupeu cat pt 10 orase ca sibiul, cand nu exista D-zeu in fata lor, vii tu, sa le arunci 500 euro si aia impozabili!

Tocmai, ca i-ai umilit cu "oferta" asta!
Trebuia sa spui asa: dragostea de neam si tara, sacrificiul pe care strabunii l-au facut in razboaie, in temnitele comuniste, in 50 de ani de comunism, generatiile sacrificate in tranzitie etc (dar nu e vb de voi, specialilor, voi cititi acolo, nu ati facut nici un sacrificiu niciodata), dragilor, acum e momentul vostru de a ramane in istoria acestui popor!

Si gata! Eu cred ca 90% dintre ei intelegeau! Asa sa le arunci cu maruntis... ai consilieri prosti Johanis tata! Nu stii sa te apropii de sufletul poporului!
Daca vb doamna Carmen, cred ca intelegeau cu totii!
vai vai
03.04.2020 10:17
Bine punctat, @ vai, vai! Toata stima!

Her a mai facut ceva pentru sudistii din sanatate divortati, abandonati, stricatori de familii; din amarati de rezidenti i-a transformat peste noapte in medici cu grad de colonel, specialisti in Covid 19 (!), actualmente eroii zilei. Eu nu inteleg logica/solidaritatea, cum naiba sa mearga lucrurile bine?

Dar, gandim nemteste. Asadar, chiar merita cei 500 de euro!!!
@vai vai
03.04.2020 14:11
Si ce e cu asistentele care stau mai mult deca medicii la capul bolnavului??
Uff
04.04.2020 08:59
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia