Continental
Tribuna
Klaus Iohannis: „Dacă vrem să avem oameni bine pregătiţi şi politicieni bine pregătiţi, atunci trebuie să avem oameni educaţi”
Klaus Iohannis: „Dacă vrem să avem oameni bine pregătiţi şi politicieni bine pregătiţi, atunci trebuie să avem oameni educaţi”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, le-a transmis studenţilor participanţi la evenimentul „Future Skills & Future of Work”, organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate, că fără educaţie nu putem avea viitor. Iohannis a afirmat că educaţia are acum multe probleme care s-au cronicizat şi nu poate pregăti pentru viitor tinerii. ”Avem nevoie de oameni bine pregătiţi profesional, capabili să se adapteze rapid unei pieţe a muncii foarte dinamice”, a spus Iohannis.

Preşedintele a spus că există soluţii. „Eu cred că în România se poate şi cred că avem această şansă, să găsim soluţii. Nu am dezvoltat programul „România Educată”, şi nu candidez în alegeri, şi nu fac lucrurile pe care le fac fiindcă nu cred că se poate. Eu cred că se poate şi vreau să fiu parte din soluţie, să promovez soluţia. Deci, da, se poate, însă, dacă cineva îşi imaginează că este simplu, atunci este într-o mare eroare. Nu este simplu deloc. Şi dacă vrem să avem oameni bine pregătiţi şi politicieni bine pregătiţi, politicieni care se ocupă de politici publice bune, care ajută societatea, care îl ajută pe românul de rând, atunci trebuie să avem oameni educaţi. Or, ca să avem oameni bine educaţi, trebuie să ne îngrijim de educaţie. Absolut orice domeniu porneşte de la educaţie. Nu există niciun alt factor comparativ pentru societatea de mâine, dacă am lua importanţa factorului respectiv. Şi da, cred că putem să găsim oameni, cred că schimbarea se va produce. Nu se va produce foarte repede. Auzim şi acum tot felul de oameni care vin cu idei nemaiauzite şi care vin cu soluţii nemaivăzute. Cred că nu este aşa de simplu. Cred că trebuie să punem mâna şi să muncim, şi noi, politicienii, şi voi, studenţii, şi fiecare la locul lui de muncă”, a spus preşedintele.

 

„Ce să creadă conducerea unei companii dacă de azi pe mâine se schimbă regula?”

 

Preşedintele a explicat cu această ocazie şi care este, din punctul său de vedere, motivul pentru care unele companii cu capital străin îşi externalizează profiturile. ”Nu este moral, şi cu siguranţă, pentru mulţi este chiar foarte enervant dacă o mare companie încercă să externalizeze profiturile, dar, pe de altă parte, dacă ne uităm la comportamentul statului, vorbim generic, în ultimii ani, ce să creadă conducerea unei companii dacă de azi pe mâine se schimbă regula, dacă de azi pe mâine apare de tipul Ordonanţa 114, dacă de azi pe mâine se schimă fundamental modul de impozitare, sau dacă de azi pe mâine se schimbă fundamental felul în care se percepe cotizaţia unui angajat pentru contribuţia socială. E posibil ca liderii acelei companii să considere că, din păcate, România nu mai este un teren sigur şi atunci apar astfel de tendinţe. Şi iată că ne întoarcem la povestea pe care încerc să o spun de când am ajuns Preşedinte, dacă vrem ca România să fie o ţară prosperă, sigură, o ţară care consideră echitatea socială o valoare de bază, atunci şi politica statului, recte a celor care guvernează şi a  celor care fac legi, să fie o politică înţeleaptă pentru toţi din România, să fie o politică care creează un cadru stabil, sigur, predictibil şi atunci toate celelalte lucruri pot fi uşor, uşor implementate”, a spus Klaus Iohannis.

comentarii
2 comentarii

Care educatie? Cine vorbeste de educatie! Care politician? Char credeti ca sunteti politician?
13.09.2019 10:01
"unele companii isi externalizeaza profiturile" :))))
Vreau sa stiu si eu una straina care Nu si le externalizeaza!?
Yo
14.09.2019 21:19
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia