Continental
Tribuna
Kendama Ninjas, în premieră europeană la Sibiu
Andra MARINESCU
3588 vizualizari
Kendama Ninjas, în premieră europeană la Sibiu
Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă joi, 12 octombrie, de la orele 11 și 16, spectacolul „Kendama Ninjas” al trupei „Zoomadanke” din Japonia. Evenimentul va avea loc în cadrul celei de-a III-e ediții a Festivalului Tânăr de la Sibiu, din 7 – 15 octombrie.


Una din cele mai bine cotate trupe de artiști kendama din Japonia, Zoomadanke, îi aduce la Sibiu pe Takeshi Kodama (Kodama) și Hiroki Iijima (Easy) într-un spectacol energizant, în premieră europeană. „Teatrul Gong devine un hub important pe harta culturală dedicată publicului tânăr din România și ridică noi standarde în dezvoltarea unui program esențial pentru redefinirea publicului și conectarea la realitățile din jurul nostru”, spune Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.
Folosind elemente din hip-hop, beatbox și chiar muzică tradițională japoneză, artiștii de la Zoomadanke efectuează o serie de trucuri și acrobații cu kendama într-o combinație de mișcări ce își taie respirația. Coregrafia celor doi performeri se armonizează perfect cu salturile și răsucirile mingii de kendama, pentru a crea mișcări unice ce revoluționează arta acestei jucării din lemn. Grupul a fost fondat în anul 2010 și se evidențiază ca pionieri ai acestei mișcări globale de promovarea jucăriei kendama.
Kendama este o jucărie japoneză din lemn, formată dintr-o tijă având forma asemănătoare unui ciocan și o bilă prinsă de tijă cu un șnur lung de 40 de centimetri. Tija are trei cupe, de dimensiuni diferite, una în capătul de jos, iar celelalte două în cele două capete ale „ciocanului”. Mai are și un vârf în celălalt capăt, opus cupei de jos. Practic, jocul constă în a prinde bila de lemn în una dintre cele trei cupe sau în vârful care intră perfect în gaura aflată în bilă.


Belgieni, cehi, chinezi...


Cea de-a III-a ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu reunește timp de nouă zile, în perioada 7 – 15 octombrie, artiști din Belgia, Cehia, China, Franța, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Portugalia, România și Ucraina vor prezenta la Sibiu un program eclectic dedicat artelor spectacolului pentru copii și adolescenți. De la spectacole de animație pentru copii cu vârsta de doar un an, la magia păpușilor și marionetelor pentru școlari, dar și spectacole eclectice pentru adolescenți, festivalul conectează spectatorii la noutățile din zona artelor performative și aduce în discuție problemele cu care se confruntă noile generații de părinți și educatori.
Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și susținut de UNITER și Consiliul Județean Sibiu.
Biletele pentru ediția din acest an a festivalului vor fi puse în vânzare miercuri, 20 septembrie. Acestea vor putea fi achiziționate atât de la sediul teatrului (miercuri – vineri de la 11 la 18, sâmbăta de la 10 la 18 și duminica de la 10 la 14), cât și online prin eventim.ro sau în Librăriile Humanitas. Prețul unui bilet variază între 7 și 14 lei, în funcție de spectacol și locul în sală. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia