Tribuna
PNL
Județul Sibiu se apropie de o mie de cazuri confirmate
Județul Sibiu se apropie de o mie de cazuri confirmate
Arhiva Tribuna

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 994 de persoane, dintre care 933 adulți și 61 copii, anunță Instituția Prefectului. Au fost declarate vindecate și externate 628 de persoane, iar 67 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv 28 persoane, cea mai mare parte, respectiv 11 persoane fiind din categoria de vârstă 19 – 29 de ani.

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 614 de persoane aflate în carantină la domiciliu, și un număr de 43 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt. Dumitru Croitoru" al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 77 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

 În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 39 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 105 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 5 august a.c., 239 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul  I.P.J. Sibiu pentru verificarea măsurilor de izolare/carantină, de protecție individuală pe terase, în alte spații publice și în mijloacele de transport în comun și de către polițiștii locali, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport în comun.

Cu această ocazie, au fost verificate 352 de persoane, 30 societăți comerciale/PFA și 22 mijloace de transport în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate au fost identificate 15 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 11 societăți, au aplicat 2  avertismente si o sancțiune contravențională în valoare de 1.200 lei pentru depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare. 

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165

 

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere la nivel național, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră, transmite Instituția Prefectului.

 

 

comentarii
2 comentarii

Cum e posibil? 19-29 de ani? Tinerii erau protejati... adica ocoliti de acest virus...
06.08.2020 15:29
sint minciuni
nu se dau date exacte se doreste sperietura sa nu merge batrinii la vot
sa voteze sts ul
adi 3
07.08.2020 11:44
Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia