Tribuna
Astra film
Județul Sibiu intră sub incidența codului portocaliu de ploi, vijelii și grindină. Sfatul ISU: „Rămâneți în spații închise care asigură protecția”
Județul Sibiu intră sub incidența codului portocaliu de ploi, vijelii și grindină. Sfatul ISU: „Rămâneți în spații închise care asigură protecția”
© Răzvan NEGRU / Arhivă

Județul Sibiu intră, de la ora 18.00, sub incidenţa avertizării meteo cod portocaliu, fiind prognozate precipitaţii de 25 de litri pe metrul pătrat și izolat 50 de litri pe metrul pătrat, intensificări puternice ale vântului, descărcări electrice, vijelii, grindină și averse torențiale.

Codul portocaliu expiră luni dimineața, la ora 06.00.

Reprezentanții ISU Sibiu le recomandă sibienilor să evite deplasările în perioada de intensitate maximă a fenomenelor meteo periculoase.

„În situația manifestării vântului puternic și a căderilor de grindină, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care au putea fi doborâți. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. În contextul creșterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din țară, atragem atenția populației din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Totodată, recomandăm cetățenilor să curețe rigolele din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei”, au transmis reprezentanții ISU Sibiu.

Pe lângă avertizarea meteorologică de cod portocaliu, Sibiul este și sub cod galben de inundații, emis de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor. Potrivit INHGA, este sub avertizare hidrologică râul Mureş, cu afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Târnave, din judeţele Sibiu, Alba, Hunedoara şi Arad.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia