Continental
Tribuna
Jos labele de pe Liviu Pop! E exact ce lipsea învăţământului. Până la următorul marţafoi!
Rareș BIŢU
5109 vizualizari
Jos labele de pe Liviu Pop! E exact ce lipsea învăţământului. Până la următorul marţafoi!

Ia nu-i mai săriţi la beregăţi, da? La halul în care Educaţia din România a ajuns să umble deghizată în Învăţământ, Liviu Pop e cel mai potrivit ministru. Ţiplă. E fix de-acolo. E agramatul perfect, neştiutorul autentic, habarnistul sadea. N-are cusur. E prostălăul care şi-a făcut din dârzenie baionetă. Nici filetul nu cuprinde şurubul cu precizia cu care acest individ bate Limba Română pe umăr, o invită la film şi seara, în loc s-o ducă acasă, mi ţi-o ia la ciomăgit, că n-a stat nici s-o pupe. 


Dac-aveam şi noi o şcoală cu dascăli plătiţi decent, condiţii normale şi elevi pe care să-i mai şi intereseze şcoala ne trebuia un ministru cu care să nu ne fie ruşine când deschide gura. Cum n-avem, mergem cu ăsta, pe "genunche". E ca rama pentru tabloul actual al şcolii româneşti. E în perfect acord cu "doctorii" pentru care Limba Română rămâne un batalion de infanterişti neînduplecaţi şi cu ţandăra veşnic sărită. 

Gem stâlpii şi vitrinele patriei de anunţuri cu "Dizertaţii. Doctorate. Licenţe". Ba chiar şi vacanţe în Grecia dau unii ca bonus. Ştiu absolvenţi de facultate, ba chiar fruntaşi cu lacune în stare să umple o lagună-ntreagă. Lagună în care se simt ca peştele în apă. Apăsări nema, jenă ioc, tupeu şi ifose, în schimb, cât hornul. Hornul, ştiţi, cu stâlpul de care lega Gramatica o şfară cu dezacorduri, de crăpau sfertodocţii jucându-se cu ele. 

Încă mă miră gingaşii, iritaţi că n-are, cică, Pop, mufă de ministru. Deşi-l recomandă ochii ăia ca două bălţi stătute, după cum bine remarca, deunăzi, deontologul neamului, CTP-ul. Ba are! Aşa ţară, aşa ministru! Fiecare ţară primeşte exact ceea ce merită! Nu vedeţi că Educaţia n-are manuale, n-are prezent, n-are perspective, iar viitorul pare trenul încărcat cu căpşunari? 
Nu, n-a fost de râs când ministrul Educaţiei n-a ştiut ce-i cu atâţia "i". Nu s-a făcut de minune, neştiind când sunt "copii" şi când "copiii". Şi ce dacă a răspicat în direct: "Toate auxiliarele nu mai sunt valabile ..."? Cum să priceapă că varianta corectă e "Niciun auxiliar nu mai e valabil"? 

Mi-e mie jenă să numesc câţiva proprietari de doctorate pentru care dilema lui Pop e aceeaşi. Nici ei nu umblă noaptea şi nici măcar pe vârfuri, ci preferă lumina, vâltoarea, vorbitul în gura mare şi centrul atenţiei.
Printre gingaşii gata să-l scuze pe alde Pop s-a repezit şi Androneasca: "Păi, domnul Pop e profesor de matematică, nu de română!" Hodoronc - tronc! 

I-aţi auzit pe ceilalţi torţionari, care au supus Limba Română la cazne, să-şi jelească măcar vreuna din fapte? ... Cum care torţionari? Păi, nici nu ştiu cu care să încep. Uite, încep cu Iohannis şi cu "un Puzzle al cărei piese ...". La Băse e scuzabil. Şcoala a făcut-o-n port, cam la seral. Adică pe-nserat, iar cartea preferată i-a fost asul. De pică. Tăriceanu? Ohooo! Ăsta ar merita nu o statuie, ci un mausoleu pentru frenezia cu care spune "Politica care o facem ...". Sau "Discursul care l-am auzit ...". Iar în mausoleul ăla, un frontispiciu - două s-or găsi şi pentru Geoană, alt inelar cu care limba neromână se scarpină în nas. Lista e lungă şi poate include toţi idioţii care scriu "Munţii noştrii aur poartă". 

Aşa că, Liviu şi anume Pop nu-i nici mai breaz, şi nici n-ar trebui să îngrijoreze mai tare ca o planetară defectă. E umbra unui sistem ologit. E tusea şi junghiul unei convalescenţe fără leac. După el o să vină alt marţafoi. Doar n-aţi uitat că şcoala românească scoate tâmpiţi, nu? ... Aţi? Dar că v-a sărit atunci muştarul, vă mai amintiţi? 


comentarii
2 comentarii

Minunat scris.... Si TRIST, atat de trist... Fara cuvinte... De ce or fi asa aceste timpuri? De ce?
profesor
19.09.2017 12:25
Jos labele de pe Liviu Pop! Este incorect! Trebuia:
JOS LABELE DUPA LIVIU POP!
Halal sa va fie, P.S.D.-istilor.
PSD= PARTID TOXIC!!!!!!
GRIGORE MANEA
19.09.2017 16:10
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia