Continental
Tribuna
Jidvei a vândut peste 14 milioane de sticle, în 2017
Andra MARINESCU
1056 vizualizari
Jidvei a vândut peste 14 milioane de sticle, în 2017
Anul 2017 a însemnat pentru Grupul Jidvei, unul dintre principalii jucători pe piaţa vinurilor din România, vânzări cu 13% mai mari faţă de anul anterior şi peste 14 milioane de sticle vândute. Vorbim despre o creştere sustenabilă în condiţiile în care Jidvei este singurul producător care realizează întreg portofoliul de produse din recolta obţinută din cele 2.500 de hectare de plantaţii proprii, element determinant pentru un control riguros al calităţii.

Segmentul premium şi superpremium, cu gamele Mysterium şi Owner’s Choice (vinurile Ana şi Maria), au avut cea mai mare creştere, respectiv cu 30% faţă de anul anterior. În ceea ce priveşte vinul bag-in-box, Jidvei a vândut, în anul 2017, peste un milion de litri.
„Aceste creşteri au fost posibile datorită progresului constant şi semnificativ în îmbunătăţirea calităţii produselor noastre, acesta fiind de altfel principalul obiectiv al grupului nostru de firme. Mai mult, preocuparea pentru diversificare şi inovare ne-a făcut ca, în anul 2017, să adăugam în portofoliu două produse noi: vinul roze din Gama Tradiţional şi vinul roze Mysterium Magnum. În prezent, portofoliul de produse cuprinde, pe lângă vinurile liniştite, vinuri spumante, vinars şi must, Jidvei fiind producătorul cu cea mai diversificată gamă de produse din România”, a spus Cristian Şaitariu, director general Jidvei.


1.100 de oameni implicaţi în culesul manual


Recoltarea în anul 2017 s-a desfăşurat în perioada 5 septembrie – 9 octombrie, fiind implicaţi 1.100 de oameni pentru culesul manual şi 13 combine pentru culesul mecanizat. În total, din podgoria Târnave, ce se întinde pe o suprafaţă de peste 2.500 ha de viţă-de-vie, s-au recoltat peste 22 milioane kg de struguri. Din această producţie de struguri se estimează obţinerea a aproximativ 17 milioane de litri de vin.
Anul 2017 a marcat şi cea de-a treia ediţie a campaniei „Vin de casă din must de la Jidvei”, iniţiativă care vine în sprijinul iubitorilor de vin, al celor care păstrează tradiţiile generaţiilor anterioare, al gospodarilor care doresc să obţină acasă un vin de calitate autentic românesc. La această ediţie, s-au vândut 900.000 de litri de must.
Compania a continuat investiţiile în dezvoltare, acestea fiind direcţionate către achiziţionarea de echipamente şi utilaje pentru viticultură, precum şi către extinderea capacităţii de producţie şi depozitare a cramelor – capacitatea depăşeşte, în prezent, 30 milioane litri. Valoarea echipamentelor achiziţionate pentru lucrările agricole a depăşit 2.5 milioane euro, iar a celor pentru modernizarea cramei Jidvei a fost de aproximativ 4 milioane euro.
Jidvei deţine plantaţii bază certificate, precum şi o pepinieră de butaşi, denumită „şcoala de viţă”, care generează peste 500.000 de plante anual, soiurile cultivate fiind integral nobile, atât autohtone (Fetească Regală şi Fetească Albă), cât şi internaţionale (Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Riesling, Syrah ş.a.).
„Aceasta reprezintă baza genetică sănătoasă pentru întreaga producţie Jidvei. Toate operaţiunile sunt făcute integral în cadrul Grupului Jidvei: creşterea butaşilor ce se plantează ulterior în vie, creşterea şi recoltarea strugurilor, vinificaţia şi condiţionarea vinurilor, precum şi procesul de îmbuteliere. Integrarea verticală completă asigură un control total al procesului de producţie, cu beneficii directe şi certe asupra calităţii produselor”, a spus Cristian Şaitariu.
Tehnologia de ultimă generaţie şi îmbunătăţirea tehnicilor de vinificare au contribuit la obţinerea numeroaselor premii. Astfel, vinurile Jidvei au fost distinse, în anul 2017, cu peste 80 de medalii la concursuri internaţionale de prestigiu, cum ar fi AWC Vienna, DWWA – Decanter World Wine Awards, CWSA – China Wine & Spirits Awards, Chardonnay du Monde, Concours Mondial de Bruxelles, Vinalies, VINO Ljubljana, Le Mondial du Rosé, Mundus Vini, IWC – International Wine Challenge, Rosé International Championship, IWSC – International Wine and Spirit Competition ş.a.

Despre Jidvei


Grupul Jidvei (www.jidvei.ro) este cel mai mare producător de vin din România, având 2.500 de hectare de viţă-de-vie şi crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Tăuni, Blaj şi Bălcaciu. De asemenea, Grupul Jidvei este cel mai bine integrat producător de vinuri.
Jidvei produce vinuri cu denumire de origine controlată de pe Valea Târnavelor. În zona DOC „TÂRNAVE” – sub denumirea „JIDVEI” se produc unele dintre cele mai apreciate vinuri şi spumante româneşti, calitatea acestora fiind confirmată de cele peste 300 de medalii obţinute în ultimii ani în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia