Tribuna
Jenstare de orice numai s-o fenteze
Jenstare de orice numai s-o fenteze
© arhiva Tribuna

Miraţii de serviciu s-au apucat să se mire constatând că preşedintele iar a chiulit de la şedinţa solemnă din Parlament unde subiectul iar s-a întâmplat să fie Ziua Naţională. Luni după-amiaza. Zi când la golf era renovare - cică fac mansardare! - iar pe pârtie nici picior de sepepist nu era, darmite nea. Miraţii de colecţie au scos statisticile din sertar şi au socotit că-i a treia oară când preşedintele nu izbuteşte să se sincronizeze cu Ziua Naţională, căreia i-a tras, din nou, ţeapă. Era să zic klapă. Dar şi ziua asta ... idei puţine şi fixe: vine exact când vede că agenda prezidenţială geme. 
Scuza pare, de data asta, una beton şi e intitulată Jens Stoltenberg, secretar NATO pe care şeful statului l-a primit la Cotroceni unde s-a lăsat cu spiciuri steriloide ca o rindeluire făcută vraişte în vreme de pripă. Fix când în Parlament se săvârşea festivitatea ocazionată de Ziua şi anume Naţională. Miraţii care-au jurat că n-o să se mai mire niciodată au leac şi pentru găselniţa asta: păi nu putea preşedintele să vină în Parlament de mână cu nen-tu Jens, să onoreze cum se cuvine Ziua Naţională şi şedinţa ei solemnă? Credeţi că secretarul NATO şi-ar fi îngăduit să refuze o asemenea invitaţie? Păi nu e el pretenaru` lu` poporu` român, după cum ne-a destăinuit preşedintele?  Nu era mai câştigat preşedintele, nu scăpa barem de ocara miraţilor, mâhniţi că nici să se mai mire ca lumea nu-s în stare? Mai arunca sienenul românesc cu cataroaie, doar-doar i-o zgâria Însolemnităţii sale aura? Era festivitatea din Parlament onorată de aşa oaspete dilimandros adus - sanchi! - tocmai de domnul preşedinte? Era greu ca vreunui guşter din echipa prezidenţială să-i fi trecut prin cap aşa o idee? Să-l fi aripat din vreme aşa gând, cum ar fi fost? Sau s-o fi temut că ... zboară? Dar să-i fi trecut prin cap tocmai preşedintelui cum ar fi fost, să-ntreb? ... Nu? Mbine, atunci nu-ntreb cum ar fi fost să-i treacă preşedintelui prin cap aşa un gând! Nici măcar pentru un prieten. Unul gata convins că apucă ziua când o să joace Hora Unirii cu domnul Jens, pretenarul. Măcar în 24. Ianuarie. Zi care deja arată ca o ditamai scuza pentru o altă ditamai absenţa. 

 


comentarii
3 comentarii

Președintele e plătit la cuvânt. Cu cât sunt mai puține cu atât sunt mai scumpe. Ca la bitcoin.
Un observator
28.11.2022 22:48
Pe bune?! "Sedinta solemna in Parlament"?! La care a lipsit presedintele... Ia fa prezenta si vezi cine a mai lipsit la solemnitate... Oricum, nici nu stiu cui ma adresez. Macar de bun simt semneaza-te
Io
29.11.2022 08:25
Deocamdata ziua nationala e la 1 DECEMBRIE si cu siguranta presedintele o va onora. Normal si ar fi fost ca ziua nationala sa fie la 10 MAI, ca romanii sa se poata bucura de ea cu adevarat! Poate candva, un Parlament cu parlamentari mai educati, vor reveni la fostul 10 MAI ZIUA NATIONALA, zi care are si ea o importanta istorica deosebita, dar in care nu se tremura de frig in vant si vreme rea!
Cititescu
29.11.2022 10:38
Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA