Tribuna
Jandarmii sibieni supraveghează traseele montane în timpul weekendului
Jandarmii sibieni supraveghează traseele montane în timpul weekendului

 

În perioada 17-19 martie, pentru siguranța celor care au ales să își petreacă sfârșitul săptămânii în zona montană, jandarmii vor fi prezenți în stațiunile Păltiniș și Bâlea, pe traseele turistice și în zonele de agrement, pregătiţi să intervină în ajutorul persoanelor aflate în dificultate. 

„Jandarmii montani desfășoară permanent activități de informare și îndrumare a turiștilor și proprietarilor de pensiuni/hoteluri de pe raza stațiunilor cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte într-o situație în care este constatată prezența unui animal sălbatic, starea traseelor turistice, despre echipamentul necesar pentru practicarea drumeţiilor, precum şi cu privire la alte pericole la care se pot expune în zona montană”, spune Floriana Picioiu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu.

Pentru siguranța celor care ajung la munte în weekend și pentru prevenirea situațiilor nedorite, jandarmii montani sibieni recomandă ca în cazul în care vor întâlni animale sălbatice, să nu se apropie de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni. Turiștii trebuie să se echipeze corespunzător zonei montane, să folosească doar traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu. De asemenea, turiștii nu trebuie să distrugă semnele de orientare turistică ale traseelor.

Dacă se află într-o situație dificilă, turiștii vor solicita ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA