Tribuna
AFF
Izolarea termică a blocurilor, votată de Senat
Rareș BIŢU
1137 vizualizari

Ordonanţa referitoare la izolarea termică a blocurilor construite între1950 şi 1990 a fost votată ieri de Senat cu 73 de voturi pentru, 5 împotrivă şi 2 abţineri. "Anveloparea" Imobilelor ridicate în perioada comunistă urmăreşte reducerea consumului de energie electrică pentru încălzire, în anotimpul rece, şi pentru climatizare, în sezonul cald.
Pe termen lung, efectul scontat vizează şi o posibilă diminuare a emisiilor de gaze cu efect de seră generate de combustibilii tradiţionali utilizaţi pentru producerea energiei electrice şi termice. Proprietarii vor achita doar o cincime din costurile investiţiei, restul cheltuielilor revenind bugetului de stat şi bugetelor locale.
Pentru izolarea termică a blocurilor construite între 1950 şi 1990, 50 la sută din bani vor veni de la bugetul statului, 30 la sută din fonduri aprobate special cu această destinaţie în bugetele locale şi 20 la sută vor fi achitaţi de proprietari.
Pentru cazurile sociale cu proprietari aflaţi în imposibilitatea de a-şi plăti cele 20 de procente, autorităţile administraţiilor publice locale pot prelua, ca urmare a hotărârii consiliului local, aceste cheltuieli. Înscrierea în programul local de izolate termică şi demararea investiţei nu pot începe dacă asociaţiile de proprietari nu au acordul majorităţii deţinătorilor de imobile.
comentarii
3 comentarii

Ii rog respectos pe Presedinti de Asociati sa se apuce de treaba daca au unda verde de la Guvernanti acuma vine iarna si spun ca nu mai este timp!
UN SIBIAN
02.04.2009 09:51
Dar unde sunt blocuri si nu exista asociatii...?
omu'
02.04.2009 10:53
Vestea e buna dar dupa cum merg lucrurile la noi nu m-as mira ca 20% sa ne coste mai mult decat am izola blocurile pe cont propriu !
Andu
02.04.2009 12:23
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA