Tribuna
PNL
Italia: 1.000 de euro amendă pentru cei care refuză masca! Firmele care ignoră noile reguli, închise
Italia: 1.000 de euro amendă pentru cei care refuză masca! Firmele care ignoră noile reguli, închise

Dacă n-a priceaput ea Italia că prevenţia nu-i o glumă, ce pretenţii să ai de la Românica, o ţară încă ferită de năpastele prin care au trecut italienii. Sătule de vitejii care refuză să poarte măşti, autorităţile italiene au luat măsuri drastice: 1.000 de euro este amenda pentru locuitorii din regiunea Campania dacă sunt prinşi fără mască. 
Primele amenzi de 1.000 de euro au fost aplicate duminică unor afacerişti din Salerno, o localitate din sudul Italiei, după ce poliţia i-a prins că ignoră regulile minime de prevenţie. 
„Dacă rezidenții noștri cred că problema este rezolvată, înseamnă că în câteva săptămâni vom reveni la stare de urgență”, a avertizat Vincenzo de Luca, guvernatorul Campaniei, potrivit smartradio.ro.
De amenda de 1.000 de euro se poate "lipi" orice persoană care refuză să poarte mască în spaţii închise: clădiri publice, supermarketuri, baruri, restaurante, dar şi în mijloacele de transport public: autobuz, tren, metrou.
„Știam că va fi o creștere a numărului de cazuri, se aștepta demult”, a avertizat guvernatorul regiunii Campania, cu câteva ore înainte de publicarea ordinului  care înăspresc măsurile de prevenţie împotriva coronavirusului. 
Dacă nu poartă măşti, pasagerii nu au ce căuta în mijloacele de transport în comun, iar firmele care ignoră regula trebuie închise, stabileşte noua ordonanţă.
Potrivit acesteia, dacă sunt deja la bord, pasagerii trebuie sancționați și „invitați să coboare imediat sau cât mai curând”, iar dacă refuză, „autobuzul sau trenul vor fi blocate” și va fi solicitată intervenția poliției”. 
„Dacă infracțiunea este săvârșită în timpul exercitării unei activități comerciale” (de către un comerciant sau unul dintre angajații săi), afacerea este expusă, pe lângă amenda de 1.000 de euro, la o „blocare a activității” de la 5 la 30 de zile”. Pedeapsa poate fi dublată în cazul unor abateri repetate. 
Peste 35.000 de oameni au murit răpuşi de COVID - 19 în Italia, iar mai bine de 242.000 sunt contaminate. Doar în cursul zilei de sâmbătă, 275 de persoane au fost depistate pozitiv. 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia