Continental
Tribuna
ISU Sibiu schimbă garda de la 1 iunie: colonelul Cosmin Balcu se pensionează
ISU Sibiu schimbă garda de la 1 iunie: colonelul Cosmin Balcu se pensionează

ISU Sibiu schimbă garda de la 1 iunie. Colonelul Laurențiu Cosmin Balcu se pensionează, după mai bine de 12 ani în care a fost în fruntea salvatorilor sibieni. 

Cosmin Balcu a înaintat superiorilor săi cererea de pensionare și ar fi trebuit să se retragă din februarie. „A venit COVID-ul și am rămas. Nu puteam pleca în situația aceea. Am rămas alături de colegii mei și am pus umărul să fie bine pentru toți”, a spus, pentru TRIBUNA, Cosmin Balcu.

„Scandalul” izbucnit după declarațiile sale privind situația echipamentelor medicale și a comunicării informațiilor despre coronavirus în interiorul grupului de lucru a indus, în opinia publică, ideea că Balcu pleacă din acest motiv. El spune că nu este adevărat.

„Nu se pune problema. Eu am spus care a fost situația la acel moment. Eu puteam să mă retrag din februarie. Am înțeles că trebuie să rămân. Nu plec nicidecum pe ușa din dos. Ceea ce am spus atunci a făcut numai bine, pentru că lucrurile s-au rezolvat și ați văzut că în Sibiu nu au fost o situație foarte gravă cu acest virus”, a mai spus Balcu.

Ceremonialul de predare-primire va avea loc în zilele care urmează. În locul colonelului Laurențiu Cosmin Balcu la comanda ISU Sibiu se va afla prim-adjunctul său, maiorul Lucian Trefaș. 

„Am decis că trebuie să mă ocup de familie și să îmi văd de sănătate. După atâția ani în care nu am dormit decât 2-3 ore pe noapte, am decis că e cazul să mă retrag. O fac cu fruntea sus”, a mai spus Balcu.

comentarii
6 comentarii

Destul ... Generale
Mihai
21.05.2020 17:56
Un bust cu tine in locul lui Gheorghe Lazar, in P-ta Mare vrei? scuze sti cine a fost Gheorghe Lazar ?
Guvernatorul Transilvaniei
21.05.2020 19:55
Bună seara,
Pentru o informare corectă a cititorilor ar fi bine ca domnul colonel să spună la ce dată a depus raportul de trecere în rezervă (04.03.20202 a fost data la care s-a depus acesta) , iar data de trecere în rezervă a fost cu data de 06.04.2020 (ghinion cu data de31.03. au fost suspendate trecerile în rezervă pe timpul stării de urgență, deci MINCIUNĂ CU PRIVIRE LA DORINȚA DOMNULUI COLONEL DE AȘI AJUTA COLEGII.
Un alt aspect ar fi acela că în această perioadă domnul colonel s-a dat lovit fiind în autoizolare sau în concediu medical (ar fi corect din partea acestuia să ne spună câte zile a fost la serviciu, dar să nu mintă ca de obicei)
O altă întrebare la care ar trebui să răspundă domnul colonel este ce cu privire la dosarul de la DNA ALBA în legătură cu contractele de telefonie mobilă semnate de acesta (eu cred că nu o să primim curând un răspuns.

PS EU PRECONIZEZ CĂ P.S.D. O SĂ-L SELECȚIONEZE PENTRU A CANDIDA LA FUNCȚIA DE PR3ȘEDINTE AL CONSILIULUI JUDEȚEAN AVÂND ȘI SUSȚINEREA ETINEI ROME DIN SIBIU.
Mihai
21.05.2020 23:21
Aloooo Romania trezeste.te ! la 45 de ani in pensie, nici in Congo, India sau unde mai vreti nu exista asa ceva...ah si ce pensie asa de vreo 5000 euro pe luna! Asta e Ro a lui Lucovid, Draqnea, CCR, etc.
Decebal
21.05.2020 23:41
MAI TAIE, CHIAR CREZI CA TOTI IS PROSTI ...?
ion
22.05.2020 08:55
Rahatul ăsta e un mare sobolan ca tot isu de altfel
Mos craciun
23.05.2020 09:19
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia