Tribuna
ISU Sibiu a decis eliminarea gardurilor care separă vaccinații de nevaccinați în supermarketuri
ISU Sibiu a decis eliminarea gardurilor care separă vaccinații de nevaccinați în supermarketuri

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a transmis joi faptul că a dispus eliminarea tuturor gardurilor care erau amplasate în marile magazine pentru a delimita accesul persoanelor cu certificat verde COVID de restul persoanelor.

Măsura a fost luată în primul rând pentru că existau situații în care căile de evacuare era reduse de aceste garduri.

„Având în vedere numeroasele sesizări și apariția în spațiul public a unor imagini  referitoare la montarea unor separatoare (garduri) mobile in patru supermarketuri aflate în municipiul Sibiu și localitatea Șelimbăr, vă informăm că Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a dispus o acțiune de verificare a celor sesizate.

Astfel, specialiști din Inspecția de Prevenire au efectuat în cursul zilei de astăzi patru controale tematice în care a fost verificată exclusiv menținerea căilor de evacuare libere şi în stare de utilizare la parametri la care au fost proiectate şi realizate în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 163 din 28 februarie 2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor.

De asemenea, vă informăm că pe perioada controalelor, neregulile privind reducerea dimensiunilor/blocarea căilor de evacuare au fost înlăturate cu celeritate. Nu au fost aplicate sancțiuni”, a transmis ISU Sibiu.

În scopul prevenirii producerii unor situații de urgență în interiorul supermarketurilor și pentru creșterea gradului de siguranță al cetățeanului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  a transmis o serie de recomandări:

 

•             păstrarea căilor de evacuare libere şi în stare de utilizare la parametrii la care au fost proiectate şi realizate

•             căile de evacuare, inclusiv cele care duc pe terase, în refugii sau în alte locuri special amenajate pentru evacuare, se marchează cu indicatoare standardizate, conform reglementărilor tehnice specifice, astfel încât traseele acestora să fie recunoscute cu uşurinţă, atât ziua cât şi noaptea, de persoanele care le utilizează în caz de incendiu.

•             este interzisă blocarea căilor de acces, de evacuare şi de intervenţie cu materiale care reduc lăţimea sau înălţimea liberă de circulaţie stabilită ori care prezintă pericol de incendiu sau explozie, precum şi efectuarea unor modificări la acestea, prin care se înrăutăţeşte situaţia iniţială.

•             în casele scărilor, pe coridoare sau pe alte căi de evacuare ale clădirilor se interzic amenajarea de boxe ori locuri de lucru, depozitarea de materiale, mobilier sau obiecte, amplasarea de maşini de fotocopiat, dozatoare pentru sucuri/cafea etc., care ar putea împiedica evacuarea persoanelor şi bunurilor, precum şi accesul personalului de intervenţie.

 

 


comentarii
15 comentarii

asta era dictatura euronazista,mai lpisea steaua lui david la nevaccinati
25.11.2021 17:59
garduri de separare(segregare)la magazin german-kaufland
asa se importa democratia?de tip german?RUSINE
adt3
25.11.2021 19:02
Nu ținea povestea doar 30 zile??!?
Nu a expirat hotărârea? De ce se mai verifica pe la usi si se pun garduri?
Exces de zel
25.11.2021 19:26
sieg heil !
su je o
25.11.2021 20:27
al cincilea reich! se credeau la ei in germania
25.11.2021 22:33
jawohl!
@su je o
26.11.2021 01:41
Nu gardurile sunt soluția, ci carantinarea
Erlkoenig
26.11.2021 01:45
Ei le-au obligat pe multinationale, ei le obliga sa le dea jos!

No, ce vrei de la niste tablagii si ofiterime parvenita la sibiu, ce pretentii sa ai de la parvenitii astia bugetari! Astia au in cap doar imobiliare, prime, bani si sporuri! Traiasca speciala de la 40 de ani , aia care nu tine cont de contributivitate!

Hai marsh, armata de idioti a lui Arafat ! Criminali odiosi !
26.11.2021 08:35
Erlkoenig s-o carantinezi pe MA-TA nazist imputit!!!!
26.11.2021 10:16
Sa le fie rusine celor care au pus garduri CA PENTRU VITE intr-un supermarket! Oare de ce trebuie sa ne pliem ca natie dupa toate porcariile inventate de h(ue) si alti NAZISTI????
driver
26.11.2021 12:07
Cum sa pui garduri ca si cand ar fi grajduri pentru oameni sa i separi??? Ce am ajuns, sa fim tratati mai rau decat animalele!!! TREBUIAU AMENDATI SI INCHISI TIMP DE SASE LUNI! NENOROCITII!!!!
BATJOCURA
26.11.2021 12:16
Nici mall urile nu ar fi trebuit sa accepte accesul doar pe baza certificatului verde!!! Este infractiune si constituie incalcarea drepturilor fundamentale ale OMULUI! Ar fi trebuit sa se opuna la masura aceasta ilegala si sa dea in judecata pe cei care au impus o!!!!
BATAIE DE JOC
26.11.2021 12:20
E bine ca s-au decis asa, intr-un final, dar fapta anterioara a intrat in instoria nescrisa. Sper sa existe inca poze. Sper ca oamenii sa documenteze, sa pastreze toate aceste fotografii peste ani, ca sunt valoroase. Am si eu o intreaga colectie, din pacate.
neutru
26.11.2021 13:16
Încă doi fotbaliști s-au prăbușit pe teren: unul chiar în Liga Campionilor. Cel mai recent bilanț: trei jucători în trei zile
Atacantul malian Adama Traore (Șerif Tiraspol) s-a prăbușit la pământ, ținându-se de piept, în timpul partidei contând pentru etapa a cincea din Liga Campionilor, împotriva celor de la Real Madrid.
Incidentul s-a petrecut în minutul 77 al partidei disputate miercuri 24 noiembrie, la Tiraspol: după un sprint pentru balon, atacantul de 26 de ani s-a oprit, a pus mâna la piept și s-a prăbușit pe pe gazon, scrie The Mirror.
El a rămas întins pentru câteva secunde, după care au intervenit de urgență cei din echipa medicală a celor de la Tiraspol.
Adama Traore a fost schimbat după patru minute și a fost transportat la spital. Conform The Mirror, cauzele acestui episod sunt neclare.
Stiri necenzurate
26.11.2021 13:57
Episodul vine într-un interval foarte scurt după alte două incidente asemănătoare în această săptămână. Joi 25 noiembrie, Charlie Wyke, fotbalstul echipei Wigan Athletic, a ajuns la spital după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul unui antrenament, informează News.ro.

Marți, 23 noiembrie, internaționalul scoțian John Fleck (Sheffield United), s-a prăbușit pe teren în minutul 72 al partidei disputate contra celor de la Reading, în liga a doua engleză.

Practic, trei fotbaliști s-au prăbușit pe teren în ultimele trei zile. Din iunie și până acum, de când s-a prăbușit Christian Eriksen, numărul fotbaliștilor care au parte de astfel de crize a crescut exponențial.

Până în 2021, astfel de cazuri erau rarisime. În ultimele cinci luni avem cel puțin șapte cazuri documentate, inclusiv unul în România. O analiză a acestor cazuri de fotbaliști prăbușiți pe teren găsiți pe ActiveNews.
Stiri necenzurate
26.11.2021 14:02
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia