Tribuna
PNL
Isteria românilor a ajuns pe agenda CSAT. Iohannis: "Nu există motive de panică"
Isteria românilor a ajuns pe agenda CSAT. Iohannis:
presidency.ro

"...Reiau apelul la calm pe care l-am făcut și acum două zile, întrucât nu există motive de panică. Este esențial să tratăm cu toată atenția această situație, să ne informăm permanent din surse oficiale și credibile", a spus, preşedintele Klaus Iohannis, la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, referitor la isteria românilor care a atins cote alarmante în ultima perioadă, ajungându-se la ceea ce am văzut cu toţii, de la super-scumpirea măştilor chirurgicale la gloirea fără nicio logică a supermarketurilor.    

Iohannis a spus că o parte din vină o poartă şi presa care "a fost în unele cazuri inutil de alarmistă, fapt care generează o stare de anxietate nedorită în rândul populației. Reiau apelul și către mass-media, informați oamenii corect și constant, dar de o manieră echilibrată și fără excese, fără încercări de a transforma aceste informări în ceva senzațional!"

Preşedintele a mai spus, miercuri, că până în acel moment "nu avem confirmat niciun caz de infecție cu acest virus în România" şi că "instituțiile responsabile au luat la timp măsurile care se impun pentru a preveni contaminarea".

Iohannis a mai cerut "tuturor decidenților membri ai CSAT" să rămână la "cel mai înalt nivel de implicare și vigilență, pentru că este esențial să tratăm pericolul cu care ne confruntăm cu maximă responsabilitate, dar și cu calm – responsabilitate și calm" şi a mai decis suplimentarea măsurilor de control "pentru identificarea potențialilor bolnavi cu afecțiuni respiratorii și prevenirea infecției cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestră, maritimă, fluvială și aeriană".
"De aceea, îi încurajez pe oameni să urmeze principala recomandare a tuturor specialiștilor, inclusiv a celor din Organizația Mondială a Sănătății, conform căreia cea mai sigură protecție este menținerea unei igiene personale permanente", a mai spus Klaus Iohannis.

Ministerul de Interne: niciun cetăţean român nu este confirmat cu coronavirus

"Până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID-19", transmite Grupul de Comunicare Strategică de la nivelul Ministerelor de Externe, Sănătății, Internelor și Departamentului pentru Situații de Urgență.

Până la nivelul zilei de miercuri, 26 februarie, 26 de persoane se aflau în carantină, iar 2.077 de persoane erau monitorizate la domiciliu. La Institutul "Matei Balș", se mai aflau în analiză  32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.
"În ultimele 24 de ore (miercuri, 26 febr., n.n.) au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo. (...) Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, precizăm că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000", mai transmite
Grupul de Comunicare Strategică.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia