Tribuna
Astăzi
Iorgulescu îi întâlneşte pe pianiştii "Filtsch"
*Ministrul Culturii Adrian Iorgulescu îşi dă astăzi întâlnire cu pianul şi cu tinere talente, pentru că, la Filarmonica din Sibiu, îi va cunoaşte pe pianiştii participanţi la Festivalul-Concurs Carl Filtsch*
43 de copii şi tineri participă la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Concurs de Interpretare Pianistică şi Compoziţie "Carl Filtsch". De marţi ei îşi demonstrează talentul interpretativ în faţa juriului şi a sibienilor care vor să-i asculte.
Ziua de astăzi le aduce şi o surpriză tinerilor pianişti pentru că ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, va fi prezent la festival. Ministrul va avea prilejul să cânte din nou câteva note la clapele pianului marca Steinway and Sons, achiziţionat în 2005 de MCC, contra sumei de 120.000 de euro. Adrian Iorgulescu a inaugurat pianul în 28 decembrie 2005, când a delectat oficialităţile cu o improvizaţie pe teme de colinde.
La acelaşi pian Steinway concurează şi participanţii la "Carl Filtsch" şi până acum pianul ministerial a purtat noroc, mai ales românilor care au câştigat cele mai multe premii la primele două categorii din concurs. Singurul sibian prezent în competiţie, Ştefan-Mihai Andrei, a obţinut menţiune la categoria sa de vârstă.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA