Tribuna
Ion Ariton: „Partidul Mișcarea Populară vrea respectarea referendumului din 2009 cu 300 de parlamentari și pact pentru eliminarea pensiilor speciale”
ADVERTORIAL
1156 vizualizari
Ion Ariton: „Partidul Mișcarea Populară vrea respectarea referendumului din 2009 cu 300 de parlamentari și pact pentru eliminarea pensiilor speciale”

Fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, candidează, la alegerile din 6 decembrie, pentru un mandat de senator din partea Partidului Mișcarea Populară și spune că toți candidații PMP sunt candidați corecți, care cântăresc bine lucrurile, iar fiecare, după ce decide anumite lucruri, acționează rapid și rezolvă lucrurile aproape instantaneu.

„Consider că este o echipă bună. Ne propunem un rezultat bun în alegerile parlamentare. Știți, la nivel național, partidul și-a propus să obțină 10%. Eu, la nivel de Sibiu, doresc ca și echipa sibiană să se apropie de acest procent propus de către cei de la nivel național”, a spus Ioin Ariton, luni, într-o conferință de presă.

De asemeena, Ion Ariton a spus că PMP a propus candidaților care deschid listele celorlalte formațiuni politice parlamentare din județul Sibiu și din întreaga țară ca înainte de alegerile din 6 decembrie să fie semnat un pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale pentru politicieni.

„Am elaborat acest pact, l-am trimis colegilor din Sibiu. Aștept răspunsul acestora, dar sunt convins că vor fi de acord cu acest pact și cu reducerea numărului de parlamentari. Știți foarte bine că este vorba despre un referendum care a avut loc în 2009. Atunci 84 la sută din populația României a fost de acord cu reducerea acestui număr și sunt convins că și colegii din celelalte partide vor fi de acord ca în momentul formării noului Parlament să putem pune în aplicare acest referendum”, a mai spus Ariton.

În ceea ce privește situația sanitară din Sibiu, Ion Ariton crede că lucrurile încep să intre pe un făgaș normal, dar că totul putea fi realizat mai repede și, poate, astfel, nu s-ar fi ajuns în această situație, cu orașe carantinate.

„„Este clar după momentele pe care le-am trăit și vedem realitatea zilei, avem nevoie de o nouă lege a sănătății. Am fost atenți la toți pașii pe care autoritățile locale i-au făcut în această perioadă de pandemie. Aș spune un lucru legat de acest moment: faptul că totuși conducerea administrației locale a luat măsuri, dar au fost măsuri care ar fi putut fi luate un un pic mai repede, pentru a preveni acest al doilea val al pandemiei, care, practic, a adus Sibiul în situația în care suntem astăzi, în carantină. S-au făcut schimbări la nivelul Direcției de Sănătate Publică și la nivelul Spitalului Județean. Cred că aceste schimbări ar fi trebuit făcute mult mai rapid și poate dacă măsurile ar fi fost luate din vară, din perioada concediilor, un pic mai restrictive, cred că nu am fi ajuns la acesta al doilea val al pandemiei. Dar sunt convins că noua conducere atât a DSP-ului, cât și a Spitalului Județean, va lua măsurile care se impun. Ați văzut, sunt cadre militare care conduc aceste două instituții. Întotdeauna militarii au fost mult mai disciplinați și de asemenea curajoși în a lua unele decizii și sunt convins că aceste decizii pe care le vor lua în timpul care urmează vor fi cele pe care le așteptăm cu toții și vor fi cele bune”, a precizat politicianul.

 

comentarii
3 comentarii

Ce-ar putea oferi cineva care a fost în siajul unuia ca Băsescu?
Un aleg?tor
23.11.2020 16:17
Este in parlament din 2008!!! Ce masuri a luat pentru punerea in aplicare a rezultatelor referendumului pentru reducerea numarului de parlamentari??? Ca doar a fost "la putere"...
Ce se mai aude despre lipsa din gestiune a unor tone de benzina? Stii tu, Bebe, cand s-a sinucis bietul gestionar!
Peee-Neee-Leee
23.11.2020 20:28
ati uitat traseul pcr-pld-pdl-alde-pmp
sa fii coleg cu eba asa da
bebe din vilcea cine te va fota sa fie sanatos
24.11.2020 02:04
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia